Recept na poctivú polievku, ktorá ctí vianočnú tradíciu.
Čo budeme potrebovať
- 1 rybia hlava
- mliečie
- ikry
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 1/4 zeleru
- 1/4 póru
- 2 lyžice masla
- hladká múka
- 2 hrsti petržlenu
- soľ
Postup
- Rybiu hlavu uvaríme v 1,5 l vody.
- Akonáhle je mäkká, vyberieme ju a oberieme mäso.
- Mäso vrátime do polievky.
- Pridáme mliečie a ikry.
- Varíme približne 15 minút.
- Zeleninu nakrájame na kocky a pridáme do polievky.
- Varíme domäkka.
- Z masla a múky vytvoríme zápražku.
- Dáme do polievky a chvíľu varíme.
- Polievku dochutíme soľou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
- Podávame.
Aby rybie mäso bolo naozaj jemné a krehké sa postarákvalitný pomalý hrniec . Aký je ten najlepší sa dozviete v našej recenzii!