Tradičná rybia vianočná polievka

Tradičná rybia vianočná polievka

Recept na poctivú polievku, ktorá ctí vianočnú tradíciu.

Čo budeme potrebovať

  • 1 rybia hlava
  • mliečie
  • ikry
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1/4 zeleru
  • 1/4 póru
  • 2 lyžice masla
  • hladká múka
  • 2 hrsti petržlenu
  • soľ

Postup

  1. Rybiu hlavu uvaríme v 1,5 l vody.
  2. Akonáhle je mäkká, vyberieme ju a oberieme mäso.
  3. Mäso vrátime do polievky.
  4. Pridáme mliečie a ikry.
  5. Varíme približne 15 minút.
  6. Zeleninu nakrájame na kocky a pridáme do polievky.
  7. Varíme domäkka.
  8. Z masla a múky vytvoríme zápražku.
  9. Dáme do polievky a chvíľu varíme.
  10. Polievku dochutíme soľou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
  11. Podávame.

Aby rybie mäso bolo naozaj jemné a krehké sa postarákvalitný pomalý hrniec . Aký je ten najlepší sa dozviete v našej recenzii!

Lahodná polievka z ryby a zeleniny.
Zdroj: honest-food.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.