Tradičné čučoriedkové muffiny

Tradičné čučoriedkové muffiny

Toto je náš obľúbený recept! Muffiny sú extra maslové, mäkké a vláčne. Nakoniec túto dobrotu posypte škoricovým trstinovým cukrom a dielo bude dokonalé. Ak ste milovníkmi muffinov, potom musíte vyskúšať tieto jablčné muffiny a tradičné americké muffiny .

Čo budeme potrebovať

Poleva z hnedého cukru

  • 100 g hnedého cukru
  • 70 g nasekaných vlašských orechov (alebo pekanových orechov)
  • 1 lyžička mletej škorice

Na muffiny

  • 220 g hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 115 g masla
  • 100 g kryštálového cukru
  • 50 g cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 120 g kyslej smotany (alebo bieleho/vanilkového jogurtu)
  • 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 60 ml mlieka pri izbovej teplote
  • 250 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 °C. Vymažte formu na muffiny alebo použite košíčky.
  • Všetky prísady na polevu zmiešame dohromady.
  • Vo veľkej mise prešľahajte múku, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
  • Vyšľahajte maslo, kryštálový cukor a hnedý cukor.
  • Pri strednej rýchlosti pridávajte vajcia jedno po druhom.
  • Pridajte kyslú smotanu a vanilkový extrakt, kým sa nespoja.
  • S mixérom bežiacim na nízke otáčky pridajte suché prísady a mlieko do mokrých prísad a šľahajte.
  • Vmiešajte čučoriedky.
  • Cesto vlejte do formičiek.
  • Na každý muffin pridajte lyžičku zmesi z hnedého cukru a orechov.
  • Pečte 5 minút pri 220 °C, potom znížte teplotu rúry na 180 °C.
  • Pečte ďalších 18–20 minút, alebo pokiaľ nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
  • Celková doba, ktorou sa tieto muffiny budú piecť je asi 23–25 minút.
  • Muffiny nechajte 5 minút vychladnúť vo forme na muffiny.
Papierové košíčky naplnené nadýchaným cestom plné čučoriedok.
Zdroj: bromabakery.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.