Toto je náš obľúbený recept! Muffiny sú extra maslové, mäkké a vláčne. Nakoniec túto dobrotu posypte škoricovým trstinovým cukrom a dielo bude dokonalé. Ak ste milovníkmi muffinov, potom musíte vyskúšať tieto jablčné muffiny a tradičné americké muffiny .
Čo budeme potrebovať
Poleva z hnedého cukru
- 100 g hnedého cukru
- 70 g nasekaných vlašských orechov (alebo pekanových orechov)
- 1 lyžička mletej škorice
Na muffiny
- 220 g hladkej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 115 g masla
- 100 g kryštálového cukru
- 50 g cukru
- 2 veľké vajcia
- 120 g kyslej smotany (alebo bieleho/vanilkového jogurtu)
- 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
- 60 ml mlieka pri izbovej teplote
- 250 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C. Vymažte formu na muffiny alebo použite košíčky.
- Všetky prísady na polevu zmiešame dohromady.
- Vo veľkej mise prešľahajte múku, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
- Vyšľahajte maslo, kryštálový cukor a hnedý cukor.
- Pri strednej rýchlosti pridávajte vajcia jedno po druhom.
- Pridajte kyslú smotanu a vanilkový extrakt, kým sa nespoja.
- S mixérom bežiacim na nízke otáčky pridajte suché prísady a mlieko do mokrých prísad a šľahajte.
- Vmiešajte čučoriedky.
- Cesto vlejte do formičiek.
- Na každý muffin pridajte lyžičku zmesi z hnedého cukru a orechov.
- Pečte 5 minút pri 220 °C, potom znížte teplotu rúry na 180 °C.
- Pečte ďalších 18–20 minút, alebo pokiaľ nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
- Celková doba, ktorou sa tieto muffiny budú piecť je asi 23–25 minút.
- Muffiny nechajte 5 minút vychladnúť vo forme na muffiny.