Ste zástancami starej slovenskej klasiky? Tento recept je práve pre vás!
Ingrediencie
- 600 g piškótov
- 240 g cukru múčka
- 240 g masla
- 8 PL mlieka
- 8 PL rumu
- 4 PL kakaa
- 1 balíček piškótov na spodnú časť úľov
Náplň
- 240 g cukru múčka
- 240 g masla
- 4 žĺtky
- 4 kvapky rumovej esencie
Postup
- Z ingrediencií si za pomoci kuchynského mixéra pripravte hladké cesto.
- Suroviny na náplň mixujte, kým sa nespoja do hladkého krému.
- Formičky na osie hniezda vysypte práškovým cukrom a cesto do nich vtlačte.
- V ceste urobte jamku, prstom alebo koncom varešky, a vyplňte ho krémom.
- Úľ uzavrite celým piškotom.
- Vyberte úle z formičiek a nechajte ich stuhnúť v chladničke.
Hľadáte ďalšie nápady, ako pri vianočnom pečení využiť vanilku? Okrem receptov na osie hniezda ju využijete aj v tých na vanilkové rožteky .