Tradičné karí omáčka

Tradičné karí omáčka

Základná karí omáčka je v podstate len cibuľový vývar s rôznymi druhmi zeleniny a korením. Táto omáčka je jednoduchá a rýchla na prípravu a chutí naozaj každému kto miluje indickú kuchyňu.

Čo budeme potrebovať

  1. 900 cibule (nahrubo nakrájané)
  2. 250 ml repkového oleja
  3. Lyžička soli
  4. 110 g mrkvy (ošúpané a nahrubo nakrájané)
  5. 60 g kapusty (nakrájaná nahrubo)
  6. 85 g červenej papriky (zbavené semienok a nakrájané na kocky)
  7. 85 g zelenej papriky (zbavené semienok a nakrájané na kocky)
  8. 200 g paradajok (nakrájaných)
  9. 5 lyžíc cesnakovej a zázvorovej pasty
  10. 1 ½ lyžice garam masaly
  11. 1 ½ lyžice mletej rasce
  12. 1 ½ lyžičky mletého koriandra
  13. 1 ½ lyžičky papriky
  14. ½ lyžičky mletej kurkumy

Postup

  1. Cibuľu vložíme do veľkého hrnca a zapneme ho na strednú teplotu a pridáme soľ a olej
  2. Zmes premiešame, a potom pridáme zostávajúcu zeleninu a toľko vody, aby bola celá ponorená
  3. Zmes v hrnci privedieme do varu a potom znížime teplotu na minimum a prikryté varíme domäkka asi 45 minút
  4. Po 45 minútach bude zelenina oveľa mäkšia a tekutina sa trochu zredukuje
  5. Pridáme zostávajúce ingrediencie
  6. Pokračujeme vo varení ďalších 30 minút
  7. Keď olej začne tvoriť na hladine kolieska a zelenina je dostatočne mäkká, môžeme začať mixovať
  8. Pomocou ručného mixéra mixujeme asi 4 minúty, kým nie je omáčka hladká, bez kúskov zeleniny
  9. Tento krok je možné vykonávať po dávkach v stolnom mixéri
  10. V tejto fáze môže byť rozmixovaná omáčka veľmi hustá
  11. Preto pridávame vodu, kým nebude mať omáčka približne rovnakú konzistenciu ako smotana
  12. Hotovú omáčku podávame s jazmínovou ryžou
Kari omáčka plná indického korenia a chutí s kuracím mäsom.
Zdroj: motherthyme.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.