Jednoduchý recept, vďaka ktorému si môžete feferónky zakonzervovať v zaváracom hrnci. Tak poďme na to!
Budete potrebovať
- feferónky
- nálev
- zaváracie poháre s viečkami
- zavárací hrniec s teplomerom
Postup prípravy
- Zo všetkého najskôr si nachystajte potrebný počet pohárov na zaváranie a sterilizujte ich – aj s viečkami.
- Medzitým si feferónky očistite, zbavte jadier a umyte.
- Môžete ich nakrájať na polovice, štvrtiny, kolieska alebo ich nechať vcelku.
- Pripravte si sladkokyslý nálev.
- Pripravené feferónky vkladajte do pohárov.
- Zalejte pripraveným nálevom a utrite okraje pohárov papierovou utierkou.
- Zaviečkujte a sterilujte pri teplote 85 stupňov 20 minút.
- Vytiahnite poháre z hrnca, otočte viečkom dole.
- Nechajte vychladnúť a uskladnite.
Vyskúšajte aj naše recepty na konzervovanie čerešní na mnoho spôsobov. Ktorý si vyberiete vy?