Posledným receptom, na ktorý sa zameriame je kuriatko na paprike. To môžete podávať taktiež s akoukoľvek prílohou, a síce s knedľou, ryžou, cestovinami, zemiakmi alebo len tak s chlebom. Recept je veľmi rýchly a jednoduchý, resp. pripravíte ho do hodiny.
Ingrediencie
- 4-5ks kuracích stehien, štvrtok (môžete použiť aj kuracie paličky)
- 2 ks menšie cibule
- 2 PL sladkej papriky
- 1 kocka kuracieho bujónu
- 2-3 PL hladkej múky na zahustenie
- 250ml smotany na varenie
- Maslo
- Soľ a korenie
Postup
- Kuracie mäso umyte, osušte.
- Cibuľu nakrájajte nadrobno a nechajte na rozohriatom masle s trochou korenia speniť.
- Posypte sladkou paprikou a ihneď pridajte kuracie kúsky a sprudka orestujte z oboch strán.
- Potom mäso dostatočne podlejte vodou, aby bolo ponorené a rozdrobte bujón.
- Duste v zaklopenom tlakáči asi 30 minút.
- Medzitým si pripravte zátrepku zmiešaním 2-3 lyžíc múky so smotanou.
- Udusené mäso vyberte, do hrnca vlejte zátrepku a krátko povarte.
- Podľa chuti osoľte, okoreňte, prípadne zrieďte vývarom alebo mliekom.
- Mäso môžete obrať a vložiť priamo do omáčky alebo podávajte k omáčke vcelku aj s kosťou.