Tradičné nekysnuté rožky z lístkového cesta

Tradičné nekysnuté rožky z lístkového cesta

Dokonalá chuť a dokonalá textúra. Najlepšie rožteky z tvarohu, ktoré kedy ochutnáte. Veľkou výhodou je, že sú bez kysnutia a naplnené tou najsladšou náplňou, ktorú si môžete len predstaviť.

Čo budeme potrebovať

  1. 1 kg tvarohu
  2. 125 g práškového cukru
  3. ½ lyžičky vanilkového extraktu
  4. ½ lyžičky citrónovej kôry
  5. 125 g masla (rozpusteného)
  6. 100 ml olivového oleja
  7. 500 g lístkového cesta
  8. Vajcia
  9. Lyžica mlieka
  10. 2 lyžice kryštálového cukru

Postup

  1. V strednej miske zmiešame tvaroh s práškovým cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou
  2. Zmes dáme do chladničky aspoň na 30 minút
  3. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  4. Listové cesto si na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme do tvaru kruhu
  5. Plech na pečenie si vyložíme papierom na pečenie alebo ho postriekame sprejom na pečenie
  6. V malej miske vyšľaháme dohromady rozpustené maslo a olivový olej
  7. Zmesou potrieme plát cesta a rozkrájame ho na 8 rovnakých trojuholníkov
  8. Na každý trojuholník navrstvíme náplň z tvarohu
  9. Jednotlivé rohlíčky zarolujeme a znovu potrieme zmesou z masla
  10. V malej miske rozšľaháme vajcia s mliekom
  11. A znovu každý zrolovaný rohlíček potrieme vajíčkom
  12. Rožteky s tvarohom vo vnútri ešte navrch posypeme kryštálovým cukrom
  13. Pečieme ich v predhriatej rúre 40 až 50 minút dozlatista
  14. Pred podávaním ich necháme na 10 minút vychladnúť

Túžite po ďalších chutných, jednoduchých, ale hlavne rýchlych nápadoch na sladké aj slané pečenie? S našimi receptami na slimáky z lístkového cesta už v kuchyni nestrávite viac ako 30 minút! Nestojí to za vyskúšanie? Ja myslím, že áno.

Chrumkavé rožky bez kysnutia s tvarohovou náplňou a poliate cukrovou polevou.
Zdroj: lemontreedwelling.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.