Dokonalá chuť a dokonalá textúra. Najlepšie rožteky z tvarohu, ktoré kedy ochutnáte. Veľkou výhodou je, že sú bez kysnutia a naplnené tou najsladšou náplňou, ktorú si môžete len predstaviť.
Čo budeme potrebovať
- 1 kg tvarohu
- 125 g práškového cukru
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- ½ lyžičky citrónovej kôry
- 125 g masla (rozpusteného)
- 100 ml olivového oleja
- 500 g lístkového cesta
- Vajcia
- Lyžica mlieka
- 2 lyžice kryštálového cukru
Postup
- V strednej miske zmiešame tvaroh s práškovým cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou
- Zmes dáme do chladničky aspoň na 30 minút
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Listové cesto si na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme do tvaru kruhu
- Plech na pečenie si vyložíme papierom na pečenie alebo ho postriekame sprejom na pečenie
- V malej miske vyšľaháme dohromady rozpustené maslo a olivový olej
- Zmesou potrieme plát cesta a rozkrájame ho na 8 rovnakých trojuholníkov
- Na každý trojuholník navrstvíme náplň z tvarohu
- Jednotlivé rohlíčky zarolujeme a znovu potrieme zmesou z masla
- V malej miske rozšľaháme vajcia s mliekom
- A znovu každý zrolovaný rohlíček potrieme vajíčkom
- Rožteky s tvarohom vo vnútri ešte navrch posypeme kryštálovým cukrom
- Pečieme ich v predhriatej rúre 40 až 50 minút dozlatista
- Pred podávaním ich necháme na 10 minút vychladnúť
Túžite po ďalších chutných, jednoduchých, ale hlavne rýchlych nápadoch na sladké aj slané pečenie? S našimi receptami na slimáky z lístkového cesta už v kuchyni nestrávite viac ako 30 minút! Nestojí to za vyskúšanie? Ja myslím, že áno.