Tradičné parížske rožky

Tradičné parížske rožky

Tento recept na luxusné pečivo s nadýchaným čokoládovým krémom jednoducho nemá chybu a vy si ho zamilujete už prvým sústom! Vyskúšajte sami!

Čo budeme potrebovať

  1. 2 vajcia
  2. 200 g vlašských orechov (mletých)
  3. 200 g práškového cukru
  4. Lyžica hladkej múky
  5. 250 g čokoládovej polevy (asi 1 balenie – tmavé)

Na krém

  1. Vajcia
  2. 80 g krupicového cukru
  3. 20 g kakaa
  4. 160 g masla

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 150 stupňov
  2. Plech si vyložíme papierom na pečenie
  3. V mise si vyšľaháme vajcia, orechy, cukor a hladkú múku
  4. Všetko spoločne dôkladne premiešame a vzniknutým cestom naplníme cukrárske vrecko (alebo pevné igelitové vrecúško a odstrihneme jeden roh)
  5. Priamo na plech tvarujeme rožky
  6. Plech s rožkami pečieme do svetlo hnedej farby asi asi 20 minút
  7. Rožky by mali byť upečené, ale stále mäkké na dotyk
  8. Ešte zatepla ich zložíme z plechu a necháme vychladnúť.
  9. V hrnci si privedieme do varu vodu a naň položíme najlepšie sklenenú misu, alebo akúkoľvek ohňovzdornú misku tak, aby sa dňom nedotýkala hladiny
  10. Vyklepneme do nej vajcia, pridáme krupicový cukor a kakao
  11. Zmes spolu vyšľaháme, kým nevznikne krém
  12. Potom ho zložíme z vodného kúpeľa a necháme ho ľahko vychladnúť.
  13. Keď trochu vychladne, zašľaháme doň maslo
  14. Krém dáme vychladiť
  15. Rožteky rozložíme na pracovnú plochu
  16. Časť krému dáme do cukrárskeho vrecka a rýchlo ním ozdobíme rožkami
  17. Krém má tendenciu, vplyvom tepl, povoľovať a stekať, preto pracujeme rýchlo a ozdobené rohlíčky opäť dôkladne necháme vychladiť.
  18. Nakoniec ich namáčame v čokoládovej poleve
Skvelé nadýchané cesto s krémom zo šľahačky a čokolády.
Zdroj: balgova.blogspot.com

Ak milujete pečivo, ktoré je máčané v poriadnej vrstve čokolády, pod ktorou sa nachádza to najchrumkavejšie a najjemnejšie cesto, aké si dokážete predstaviť, tak potom vám nezostáva nič iné ako sa pustiť do týchto receptov na išelské pečivo ! Ich chuť je úplne famózna a ja vám garantuje, že ak ste o ňom až doteraz nepočuli, tak ho teraz budete počuť v každý predvianočný čas, pretože bez neho vianočná tabuľa už nebude to pravé.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.