Tradičné pirohy s náplňou zo zmesi mäsa a kapusty

Tradičné pirohy s náplňou zo zmesi mäsa a kapusty

Pirohy alebo taštičky existujú v mnohých variantoch. Tradičný ruský variant obsahuje náplň s mletým mäsom a kapustou. Rovnako tak môžete pirohy naplniť aj hubami či špenátom.

Ingrediencie:

Cesto

  • 400 g hladkej múky
  • 180 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 20 g droždia
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 2 čajové lyžičky oleja
  • 1 čajová lyžička soli
  • žĺtok a štipka soli na potretie

Náplň

  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 šálky nakrúhanej kapusty
  • 2 PL oleja
  • 1/2 šálky nadrobno nakrájanej cibule
  • 3/4 čajovej lyžičky sušeného kôpru
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného mletého cesnaku
  • 3/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky korenia

Postup:

  1. Z droždia, cukru a trochy mlieka si pripravte kvások.
  2. Následne doň pridajte zvyšok mlieka a približne tretinu množstva múky.
  3. Všetko dôkladne premiešajte na hladké cestíčko.
  4. Cestíčko nechajte zhruba 60 minút kysnúť.
  5. Po tejto dobe pridajte do cestíčka zvyšnú múku, vajcia, olej a soľ.
  6. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte, vypracujte v cesto a nechajte opäť kysnúť, približne 45 minút.
  7. V medziobdobí si pripravte náplň.
  8. Na panvici s trochou oleja orestujte kapustu a cibuľu, približne 5-7 minút.
  9. Následne túto zmes z panvice odstráňte a vložte do panvice mleté hovädzie mäso, ktoré restujte až do okamihu, keď stratia tekutinu a stanú sa z neho menšie kúsky.
  10. Následne k mäsu opäť pridajte kapustovú zmes.
  11. Všetko premiešajte a pridajte všetko korenie, teda kôpor, soľ, korenie a cesnak.
  12. Cesto následne rozdeľte na 8-10 bochníkov, záleží, aké veľké pirohy chcete pripraviť.
  13. Následne každý bochník rozvaľkajte na placku a naplňte mäsovo-zelenú náplňou.
  14. Preložte cesto na polovicu cez náplň, vytvorte tvar polmesiaca a pevne zovrite okraje, aby sa utesnili.
  15. Takto vytvorený piroh potrite žĺtkom rozmiešaným so štipkou soli.
  16. Vložte do rúry predhriatej na 200 ° C a pečte približne 15-20 minút.

Toto slané plnené pečivo sa veľmi často podáva s kyslou smotanou.

Pirohy plnené zmesou mäsa a kapusty
zdroj: mrfood.com

Otestovali sme kuchynské váhy . Zaujíma vás, ako to dopadlo a ako si takého pomocníka vybrať? Iste to pre vás bude prínosom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.