Tradičné rezance s makom

Tradičné rezance s makom

Obľúbený pokrm, ktorý milujú nielen deti, je klasickým sladkým jedlom už mnoho desaťročí. Ak máte viac času, môžete si pripraviť vlastné domáce rezance.

Ingrediencie:

  • 400 g širokých rezancov
  • 200 g mletého maku
  • 150g práškového cukru
  • 50 g masla

Postup:

  1. Rezance uvarte podľa návodu na obale.
  2. V medziobdobí v miske zmiešajte mletý mak a práškový cukor.
  3. Po uvarení rezance sceďte a vložte do panvice, v ktorej ste predtým rozpustili maslo.
  4. Premiešajte a povarte asi 1-2 minúty.
  5. Vypnite oheň, posypte makovou zmesou a zmes premiešajte.

Rezance je samozrejme možné posypať makom až po natiahnutí na tanier, záleží na vašich osobných preferenciách.

Široké rezance so zmesou maku a cukru
zdroj: zserbo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.