Lahodné, aromatické a mäkké, tak by sa dalo charakterizovať toto pôvodne talianske vianočné pečivo.
Ingrediencie:
- 1 a 3/4 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky trstinového cukru
- 1/4 šálky masla
- 3 vajcia
- 1 PL čistého anízového extraktu
- 1 čajová lyžička mletého anízu
- 3/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
Poleva
- 1 šálka práškového cukru
- 2 PL mlieka
- 1/4 čajovej lyžičky čistého anízového extraktu
- vianočné posypky
Postup:
- Predhrejte si rúru na 100°C.
- Dva plechy vyložte papierom na pečenie.
- Do stredne veľkej misy dajte múku a prášok do pečiva.
- V inej mise vyšľahajte maslo a cukor elektrickým mixérom.
- Následne po jednom zašľahajte vajcia, pridajte anízový extrakt, mletý aníz a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Po častiach pridávajte zmes múky.
- Vypracujte v cesto.
- Na pripravené plechy na pečenie pomocou lyžice vytvorte sušienky.
- Anízové pečivo pečte približne 5-7 minút.
- Keď cukroví chladne, pripravte si polevu na ozdobenie.
- Vyšľahajte práškový cukor, mlieko a anízový extrakt dohladka.
- Vršky vianočných sušienok namáčajte do polevy a potom ich posypte posypkami.
- Nechajte stuhnúť.
Okrem receptov na anízové pečivo môžete čokoládu využiť aj pri príprave mnohých ďalších druhov čokoládových cukroviniek . Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami!