Tieto chrumkavé závitky si určite zamilujete. Množstvo surovín je na závitky pre 2 osoby.
Ingrediencie
- 100g tenkých ryžových rezancov
- 50g čiernych húb (judášovo ucho)
- 1 menšia šalotka
- 1 strúčik cesnaku
- 2 menšie mrkvy
- 2 vajcia
- 1 lyžica rybej omáčky
- Mleté korenie, soľ
- 20ks ryžového papiera
Postup
- Čierne huby ponorte na 30 minút do horúcej vody, aby zmäkli. Potom preceďte a nakrájajte na malé kúsky.
- Ponorte tenké ryžové rezance na 10 minút do teplej vody, preceďte a nechajte ich uschnúť. Potom ich nakrájajte na dĺžku 3-5 cm.
- Nakrájajte šalotku, mrkvu a cesnak na malé kúsky a zmiešajte spolu s hubami s rezancami. Potom k zmesi pridajte 2 vajcia, korenie a lyžicu rybej omáčky.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Nechajte ryžový papier namočený na tanieri s teplou vodou na 10 sekúnd. Potom ho položte na rovný povrch.
- Vezmite trochu zmesi, ktorú ste si pripravili, a položte ju na stred papiera, potom ho zabaľte do rolky.
- Tento postup opakujte, kým nespotrebujete všetku zmes a ryžový papier.
- Pripravené rolky smažte na olivovom či kokosovom oleji 3-5 minút, kým nebudú zo všetkých strán krásne zlatohnedé.
- Osmažené rolky sú hotové a pripravené na podávanie napríklad s niektorou z omáčok.
Veľký test panvíc odhalil 5 najlepších WOK panvíc . Urobte si radosť a kúpte si tú najlepšiu panvicu na prípravu ázijských jedál.