Tradičné zapečené mexické burrito

Tradičné zapečené mexické burrito

Toto je skutočne najjednoduchší recept na plnenú mexickú tortillu, ktorú si môžete doma uvariť! Túto pochúťku si môžete aj ľahko zamraziť a schovať si ju tak na dni kedy vás prepadne chuť na tradičnú domácu mexickú kuchyňu.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  2. Balíček mexickej koreniacej zmesi
  3. 300 g čiernych fazule (scedených a prepláchnutých)
  4. 200 g kukurice
  5. 750 g varenej ryže
  6. 6 veľkých tortill
  7. 300 g strúhaného čedaru

Na oblohu

  1. Najemno nakrájaná červená cibuľa
  2. Šalát
  3. Nakrájané paradajky
  4. Salsa
  5. Kyslá smotana
  6. Čerstvý koriander
  7. Avokádo
  8. Guacamole

Postup

  1. Rúru predohrejeme na 180 stupňov
  2. Pekáč vymastíme olejom alebo ho vystriekame olejom v spreji a odložíme ho nabok
  3. Hovädzie mäso zmiešame s mexickou koreniacou zmesou
  4. Na rozpálenej panvici ho potom osmažíme a dáme bokom vychladnúť.
  5. Na prípravu 1 burrita rozložíme 50 g fazule doprostred tortilly, navrch dáme 50 g ryže, hovädzie mäso, 2 lyžice kukurice a 50 g nastrúhaného syra
  6. Protiľahlé strany tortilly preložíme a potom balíme v štýle burrita
  7. Zabalené burrito umiestnime „švom“ dole do pripraveného vymasteného pekáča
  8. Tento postup opakujeme, pokiaľ nie je pekáč úplne zaplnený
  9. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme 25 minút
  10. Potom pekáč z rúry vyberieme a plnené tortilly necháme ľahko vychladnúť.
  11. Potom servírujeme na tanieri s domácim guacamole alebo salsou

Ak si neviete rady so zabalením burrita pozrite sa napokon tohto článku a nechajte si poradiť v inštruktážnom videu.

Tradičný mexický pokrm s fazuľami, ryžou, kukuricou a mäsom.
Zdroj: completelydelicious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.