Tradičný britský jablkový crumble

Tradičný britský jablkový crumble

Vybrať správne suroviny nie je jednoduché, zvlášť pokiaľ ide o tú najlepšiu odrodu daného ovocia, ale pokiaľ sa držíme toho, čo nám bežne chutí, nemôžeme urobiť chybu.

Tento lahodný dezert vás ohromí a vaše chuťové poháriky si budú spievať. Ostatne kto má rád toto ovocie, môže omrknúť recepty na muffiny z jabĺk .

Ingrediencie:

Náplň:

  • 600 g jabĺk
  • 2 polievkové lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžica škorice

Poleva:

  • 180 g polohrubej múky
  • 125 g kryštálového cukru
  • 125 g čerstvého masla
  • Na servírovanie:
  • 1 hrnček uvareného pudingu
  • 1 kopček vanilkovej zmrzliny

Postup:

  • Jablká olúpeme, prepolíme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na kúsky (plátky, kocky). Nesmú byť na príliš malé kúsky, inak sa rozpadnú a rozvaria.
  • Kúsky jabĺk dáme do misy, posypeme jablkami aj škoricou a premiešame, aby boli všetky pekne obalené.
  • Preložíme ich do zapekacej misky/pekáča a rozprestrieme po celom povrchu.
  • V mise zmiešame múku, cukor aj maslo a pomocou prstov vyrobíme posýpku.
  • Maslo zapracujeme do múky s cukrom, aby vznikla hrubá zmes, ktorú nasypeme do pekáča na jablká.
  • Rovnomerne rozprestrieme, aby bolo ovocie úplne pokryté.
  • Rúru predhrejeme na 180 stupňov a potom vložíme misku na pečenie. Pečieme zhruba 30 minút.
  • Keď je povrch zlatistý, vyberieme z rúry a necháme 5 minút odpočinúť.
  • Potom môžeme podávať s pudingom a vanilkovou zmrzlinou.
Britský dezert s jablkami.
Zdroj: https://www.thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.