Vybrať správne suroviny nie je jednoduché, zvlášť pokiaľ ide o tú najlepšiu odrodu daného ovocia, ale pokiaľ sa držíme toho, čo nám bežne chutí, nemôžeme urobiť chybu.
Tento lahodný dezert vás ohromí a vaše chuťové poháriky si budú spievať. Ostatne kto má rád toto ovocie, môže omrknúť recepty na muffiny z jabĺk .
Ingrediencie:
Náplň:
- 600 g jabĺk
- 2 polievkové lyžice trstinového cukru
- 1 lyžica škorice
Poleva:
- 180 g polohrubej múky
- 125 g kryštálového cukru
- 125 g čerstvého masla
- Na servírovanie:
- 1 hrnček uvareného pudingu
- 1 kopček vanilkovej zmrzliny
Postup:
- Jablká olúpeme, prepolíme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na kúsky (plátky, kocky). Nesmú byť na príliš malé kúsky, inak sa rozpadnú a rozvaria.
- Kúsky jabĺk dáme do misy, posypeme jablkami aj škoricou a premiešame, aby boli všetky pekne obalené.
- Preložíme ich do zapekacej misky/pekáča a rozprestrieme po celom povrchu.
- V mise zmiešame múku, cukor aj maslo a pomocou prstov vyrobíme posýpku.
- Maslo zapracujeme do múky s cukrom, aby vznikla hrubá zmes, ktorú nasypeme do pekáča na jablká.
- Rovnomerne rozprestrieme, aby bolo ovocie úplne pokryté.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a potom vložíme misku na pečenie. Pečieme zhruba 30 minút.
- Keď je povrch zlatistý, vyberieme z rúry a necháme 5 minút odpočinúť.
- Potom môžeme podávať s pudingom a vanilkovou zmrzlinou.