Tradičný burtguláš

Tradičný burtguláš

Kto by ho nepoznal. Toto jedlo dostane na nohy každého. Jednoduchý recept je veľmi obľúbený aj v kotlíkovej verzii vonku na ohni a skvele zahreje obzvlášť v zimných mesiacoch. Pokiaľ hľadáte niečo, čím potešíte stravníkov a zároveň sa naučíte veľmi ľahké jedlo, potom je toto správna voľba.

Ingrediencie:

  • 4 špekáčiky
  • 8 stredne veľkých zemiakov
  • 2 väčšie cibule
  • 2 červené papriky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 4 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžica majoránky
  • 60 g hladkej múky
  • 1,5 l hovädzieho vývaru
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • Vo väčšom hrnci rozohrejte maslo. Pridajte nadrobno nakrájaný cesnak, cibuľu a papriku a chvíľu restujte.
  • Potom pridajte na kolieska či na kocky nakrájané špekáčiky (ošúpané) a restujte, kým nebudú zo strán trochu zlatisté.
  • Zasypte zmes sladkou paprikou a rascou a vmiešajte múku.
  • Takto restujte na nízkom ohni ešte zhruba 2 minúty, potom prilejte vývar.
  • Akonáhle sa začne vývar variť, pridajte olúpané a nakrájané zemiaky.
  • Varte, kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec pridajte majoránku a dochuťte soľou a korením.
  • Podávajte guláš samotný alebo s čerstvým chlebom.
Guláš s burtami a zemiakmi
mykentuckyhome-kim.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.