Tradičný grécky šalát

Tradičný grécky šalát

Tento autentický šalát z Grécka je plný čerstvých paradajok, chrumkavých uhoriek, slaného syra feta a olív. Je krásne svieža a skvele sa hodí ako ľahká večera či príloha.

Ingrediencie

  • 4 veľké zrelé paradajky
  • 1/2 veľké červené cibule
  • 2 veľké uhorky
  • 1 šálka čiernych olív
  • 120 g vysoko kvalitného syra feta, rozdrobeného alebo nakrájaného
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica červeného vínneho octu
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 2 lyžice kaparov (voliteľne)
  • soľ

Postup

  1. Paradajky nakrájame na hrubé kúsky, odstránime a vyhodíme semienka.
  2. Dáme paradajky do veľkej misy a pridáme niekoľko štipiek soli.
  3. Polovicu červenej cibule nakrájame nadrobno.
  4. Z uhoriek striedavo lúpeme prúžky, aby sme vytvorili rebrovaný vzor.
  5. Uhorky nakrájame na polovice a pomocou lyžice odstránime semienka.
  6. Potom uhorky nakrájame na cca centimetrové kúsky.
  7. Vo veľkej mise zmiešame paradajky, červenú cibuľu a uhorky s 1 šálkou olív, fetou, 2 lyžicami olivového oleja a 1 lyžicou červeného vínneho octu.
  8. Môžeme pridať 2 lyžice scedených kaparov a lyžičku sušeného oregána.
  9. Jemne premiešame, aby sa všetko spojilo.
  10. Ihneď podávame alebo necháme niekoľko minút odležať pri izbovej teplote, aby sa chute spojili.
Čerstvý zeleninový šalát s olivami a syrom feta servírovaný na tanieri.
www.acouplecooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.