Tradičný králik na paprike

Tradičný králik na paprike

Starý dobrý recept na králičie mäso v lahodnej červenej omáčke dochutenej paprikou! Spomínate si na svoje detstvo? Tak šup, šup poďte si ho s nami uvariť! A môžete si uvariť aj ďalšie lahodné recepty s králikom , rovno na 10 spôsobov.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kíl králika
  • 3 cibule (nakrájané na plátky)
  • 200 g nakrájaných húb
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g paradajkového pretlaku
  • soľ
  • korenie
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 30 g masla
  • 3 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička pálivej papriky
  • 1 lyžica múky
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 200 g gréckeho jogurtu

Postup

  • Králika nakrájajte na väčšie kusy. Bohato dochuťte soľou a korením.
  • Do hrnca s pokrievkou nalejte olivový olej a zahrejte ho na vysokú teplotu.
  • Pridajte kúsky králika a nechajte ho z oboch strán zhnednúť. Akonáhle je dobre opečený, králika vyberte a dajte bokom.
  • Pridajte maslo a potom pridajte nakrájanú cibuľu a jednu lyžičku soli.
  • Nechajte variť, kým nezačne zlátnuť.
  • Pridajte cesnak a huby a varte ďalších 8 minút, kým huby nezmäknú.
  • Pridajte múku a papriku a dobre premiešajte, nechajte premiešať chute a múku trochu povariť.
  • Pridajte paradajkový pretlak a kurací vývar a priveďte do varu.
  • Pridajte králika a pokračujte vo varení s pokrievkou na hrnci asi pol hodiny, kým nebude králik hotový.
  • Zložte pokrievku a teraz by mala byť omáčka celkom hustá.
  • Tesne pred podávaním hrniec stiahnite z platne a jemne vmiešajte grécky jogurt.
  • Králika na paprike podávajte s niečím kašovitým, ako je zemiaková kaša alebo polenta, aby príloha nasiakla všetku omáčku.
Červený hrniec plný červenej paprikovej omáčky s králikom.
Zdroj: whereismyspoon.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.