Tradičný maďarský segedínsky guláš

Tradičný maďarský segedínsky guláš

Mäkké bravčové kúsky s omáčkou z kyslej kapusty! Hovoríme o recepty na segedínsky guláš, jednom z tradičných maďarských gulášov, ktorý je veľmi obľúbený aj v českej kuchyni.

Čo budeme potrebovať

  • 680 g bravčovej pleci
  • 110 g slaniny
  • 3 cibule strednej veľkosti
  • 280 g kyslej kapusty
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica bravčovej masti
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky
  • 1 lyžica múky
  • 720 ml hovädzieho vývaru alebo vody
  • 180 g kyslej smotany
  • 1 lyžička soli

Postup

  • Bravčové mäso nakrájajte na kocky.
  • Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno. Strúčik cesnaku olúpte a prelisujte. Slaninu nakrájajte na malé kocky. Kyslú kapustu sceďte (nepreplachujte!) a nakrájajte na kúsky.
  • V hrnci rozpustite na strednú teplotu polovicu sadla.
  • Pridajte na kocky nakrájanú slaninu a smažte asi 3-5 minút. Občas premiešajte. Vyškvarenú slaninu dajte bokom.
  • Do rovnakého hrnca dajte zvyšok masti, posypte drvenou rascou. Miešajte.
  • Pridajte nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania ju orestujte do zlatista.
  • Zvýšte teplotu, pridajte bravčové mäso a za častého miešania opekajte mäso 3 minúty.
  • Znížte teplotu na strednej, poprášte sladkou mletou paprikou.
  • Pridajte pretlačený cesnak. Vymažte 1 minútu.
  • Pridajte múku a smažte ďalšiu 1 minútu. Dobre premiešajte.
  • Základ na segedínsky guláš osoľte, zalejte vodou alebo hovädzím vývarom.
  • Priveďte do varu. Znížte teplotu na minimum, prikryte pokrievkou a nechajte 30 minút dusiť.
  • Až teraz pridáme opečenú slaninu, kyslú kapustu a necháme variť ďalších 30 minút, alebo kým bravčové nezmäkne. Občas premiešajte.
  • Ako posledný krok pridajte kyslú smotanu, ale už nevarte.
  • Osoľte podľa chuti a segedínsky guláš je hotový!

K maďarskému gulášu nemôžete podávať asi nič iné ako knedle! Pripravte si s nami tie najlepšie a najnadýchanejšie knedle na päť rôznych spôsobov . Ak nemáte chuť na knedle skúste tieto recepty na špecle , sú tak dobré!

Najlepšia omáčka s kyslou prasiatkou a knedľou.
Zdroj: cooklikeczechs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.