Tradičný šalát Waldorf

Tradičný šalát Waldorf

Šalát s chrumkavými jablkami, řapíkatým zelerom a opečenými orechmi je klasický obľúbený recept, ktorým môžete pohostiť svojich najmilších v každom ročnom období.

Ingrediencie:

  • 2 šálky na kocky nakrájaných jabĺk
  • 1 lyžica cukru
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 šálka řapíkatého zeleru nakrájaného na kocky
  • 1 šálka hrozna, rozpolených
  • 1/2 šálky opražených vlašských orechov alebo pekanových orechov, nahrubo nasekaných
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie, našľahané
  • 1/4 šálky majonézy
  • 1/2 lyžičky soli

Postup

  1. Pridajte na kocky nakrájané jablká do veľkej misy a posypte cukrom a zalejte citrónovou šťavou.
  2. Premiešajte.
  3. Pridajte stopkový zeler, hrozno a orechy.
  4. V inej mise šľahajte smotanu na šľahanie, kým sa nevytvoria vrcholy, a potom jemne vmiešajte majonézu.
  5. Opatrne vmiešajte do jablčnej zmesi a dochuťte soľou.
  6. Ochutnajte a upravte korenie podľa svojich predstáv.
  7. Chlaďte 1 hodinu v chladničke alebo cez noc.
  8. Podávajte samostatne alebo na listovom šaláte.
Šalát s chrumkavými jablkami, stonkovým zelerom a opečenými orechmi s dresingom servírovaný v šalátovej mise.
www.foodiecrush.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na tie najlepšie šaláty s kuracím mäsom . Na konci článku nájdete navyše nápady na výborné dresingy do šalátov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.