Zverine všeobecne prospieva dlhé, pomalé varenie a toto škótske jedlo má nádherne zemitú a sladkú chuť! Vyskúšajte ho ako alternatívu ku klasickému gulášu alebo si s nami pripravte delikátny gulášok z diviaka .
Čo budeme potrebovať
- 2 mrkvy (nahrubo nakrájané)
- 140 g kvaka (nahrubo nakrájaného)
- 2 cibule (nakrájané nahrubo)
- 3 zelerové tyčinky (nakrájané nahrubo)
- olivový olej a maslo
- 1 strúčik cesnaku
- 1 kg vykostené srnčie stehná alebo plecia
- 5 lyžíc hladkej múky
- soľ
- korenie
- 2 lyžice džemu z červených ríbezlí
- 450 ml suchého červeného vína
- 450 ml hovädzieho vývaru
- 2 vetvičky tymiánu
- 1 bobkový list
Postup
- Rúru rozohrejte na 180 stupňov.
- Zeleninu opekajte na troške oleja a masla po dobu 4–5 minút dozlatista.
- Pridajte cesnak a opekajte ďalšiu minútu, potom odstavte.
- Srnčie vložte do igelitového vrecka s múkou, čiernym korením, soľou a pretrepte, aby sa obalilo.
- Do rovnakej panvice pridajte ešte trochu oleja a masla, potom zverinu opekajte na vysokej teplote, kým nezhnedne a mäso dajte bokom.
- Do panvice pridajte džem a víno a priveďte do varu.
- Zalejte vývarom, pridajte tymián, bobkový list, mäso a zeleninu.
- Prikryte a dajte do rúry asi na 1½ hodiny alebo do zmäknutia.
Guláš so zverinou sa dokonale hodí k lahodnej polente . Prečítajte si v našom článku, ako si ju môžete vychutnať.