Tradičný srnčí guláš

Tradičný srnčí guláš

Zverine všeobecne prospieva dlhé, pomalé varenie a toto škótske jedlo má nádherne zemitú a sladkú chuť! Vyskúšajte ho ako alternatívu ku klasickému gulášu alebo si s nami pripravte delikátny gulášok z diviaka .

Čo budeme potrebovať

  • 2 mrkvy (nahrubo nakrájané)
  • 140 g kvaka (nahrubo nakrájaného)
  • 2 cibule (nakrájané nahrubo)
  • 3 zelerové tyčinky (nakrájané nahrubo)
  • olivový olej a maslo
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 kg vykostené srnčie stehná alebo plecia
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • soľ
  • korenie
  • 2 lyžice džemu z červených ríbezlí
  • 450 ml suchého červeného vína
  • 450 ml hovädzieho vývaru
  • 2 vetvičky tymiánu
  • 1 bobkový list

Postup

  • Rúru rozohrejte na 180 stupňov.
  • Zeleninu opekajte na troške oleja a masla po dobu 4–5 minút dozlatista.
  • Pridajte cesnak a opekajte ďalšiu minútu, potom odstavte.
  • Srnčie vložte do igelitového vrecka s múkou, čiernym korením, soľou a pretrepte, aby sa obalilo.
  • Do rovnakej panvice pridajte ešte trochu oleja a masla, potom zverinu opekajte na vysokej teplote, kým nezhnedne a mäso dajte bokom.
  • Do panvice pridajte džem a víno a priveďte do varu.
  • Zalejte vývarom, pridajte tymián, bobkový list, mäso a zeleninu.
  • Prikryte a dajte do rúry asi na 1½ hodiny alebo do zmäknutia.

Guláš so zverinou sa dokonale hodí k lahodnej polente . Prečítajte si v našom článku, ako si ju môžete vychutnať.

Servírovacie misky plné lahodného guláša so srnčím mäsom.
Zdroj: olivemagazine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.