Tradičný veľkonočný zajac

Tradičný veľkonočný zajac

Tento pečený zajačik s jemnou vanilkovou príchuťou je jedna báseň! Inšpirujte sa.

Ingrediencie

  • 120 g masla
  • 4 vajcia
  • 200 g cukru krupica
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 ml mlieka
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • trochu šťavy z citróna

Postup

  • Tuk, žĺtky a cukry vymiešame do peny. Postupne pridávame vlažné mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  • Pokvapkáme šťavou z citróna a nakoniec pomaly vmiešame sneh z bielkov.
  • Vymastíme formu, vysypeme hrubou múkou a pečieme v predhriatej rúre asi 1/2 až 3/4 hodiny.
Tradičný veľkonočný zajačik môže zdobiť aj váš stôl.
nordicware.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.