Tradičný vianočný puding

Tradičný vianočný puding

Bývali ste chvíľu vo Veľkej Británii a zapáčila sa vám tradícia v podobe vianočného pudingu?

V našich končinách na Vianoce neodmysliteľne patria vianočka a kapor, zatiaľ čo Briti si nevedia predstaviť Štedrý deň bez pudingu.

INGREDIENCIA

  • 1 hrnček hrozienok
  • 1 hrnček kandizovaného ovocia
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček masla nastrúhaného najemno
  • 1 hrnček strúhanky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrnček orechov nasekaných najemno
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 veľké vajcia
  • maslo na vymazanie formy

POSTUP

  1. Zmiešajte hrozienka, kandizované ovocie, múku, maslo, strúhanku, cukor a orechy. Potom pridajte mlieko a vajcia. Potom ešte aj škoricu. Akonáhle sa jednotlivé suroviny dokonale spoja, dajte hutnú zmes do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy.
  2. Vrchnú časť formy zakryte alobalom.
  3. Do väčšieho hrnca dajte vodu. Do vody vložte formu tak, aby voda bola do maximálne 3/4 formy.
  4. Predhrejte si rúru na 150 °C.
  5. Hrniec s formou vložte do predhriatej rúry a nechajte puding hodinu piecť. Pred koncom pečenia zložte alobal a ešte nechajte chvíľu dopiecť.
TIP : Ozdobte si tento puding karamelom. Potrebujete 85 gramov masla, 100 gramov cukru, 200 ml smotany a 1 lyžičku vanilkového extraktu. Všetko dajte do hrnca a priveďte zmes za stáleho miešania do varu. Nechajte ju 2 až 3 minúty prebublať, pokiaľ sa nerozpustí cukor. Akonáhle je zmes bledo karamelová a ľahko zahustená, odstavte hrniec bokom a karamel nalejte na puding a ozdobte ho ešte zmesou orechov.
Vianoce okúzlite touto pudingovou tortou
Zdroj: pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.