Tradičný viedenský rezeň

Tradičný viedenský rezeň

Pokiaľ milujete mäso a vyprážané pokrmy, potom by táto skvelá pochúťka nemala na vašom rodinnom menu chýbať. Teľací rezeň, ktorý sa podáva s plátkom citróna a na niektorých miestach dokonca aj s brusnicovou omáčkou je skutočnou delikatesou. Pre tých z vás, ktorí ste naozaj veľkými milovníkmi tohto typu jedla, sú tu aj ďalšie recepty na vyprážaný rezeň .

Ingrediencie:

  • 4 teľacie rezne
  • Morská soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 vajcia
  • 3/4 hrnčeka hladkej múky
  • 1 hrnček strúhanky
  • 1 – 2 citróny nakrájané na mesiačiky
  • Masť na vyprážanie (môže byť tiež maslo alebo olej)

Postup:

  • Pripravíme si dva kusy potravinovej fólie, vložíme medzi ne jednotlivé plátky mäsa a každý dôkladne naklepeme na hrúbku cca 0,8 cm.
  • Naklepané rezne z oboch strán osolíme a okoreníme. Potom si pripravíme tácky či taniere na obaľovanie.
  • Na jeden tanier dáme múku, na druhý strúhanku a do tretieho vajca, ktoré vidličkou poriadne našľaháme.
  • Do panvice dáme masť alebo iný tuk, podľa toho čo použijeme a nahrejeme.
  • Nastavíme strednú teplotu a pustíme sa do obaľovania.
  • Obalíme z oboch strán múkou, oklepeme, vložíme do vajíčka, znovu obaľujeme z oboch stra a nakoniec starostlivo obraciame v strúhanke, aby nezostal ani kúsok rezňa vlhký.
  • Snažíme sa strúhanku do rezňa čo najviac vtlačiť, aby na ňom naozaj dobre držala.
  • Takto pripravený rezeň vložíme do rozpáleného tuku a zľahka zatrasieme panvicou, aby sa rezeň neprilepil ku dnu.
  • Smažíme dozlatista z oboch strán cca 2 až 4 minúty, záleží na tom, aký silný rezeň naklepeme.
  • Osmažený rezeň preložíme na tanier, ozdobíme plátkami citróna, pridáme domácu brusnicovú omáčku a môžeme podávať.
  • Ako príloha sú skvelé varené zemiaky.
Luxusný viedenský teľací rezeň s oblohou.
Zdroj: https://ellerepublic.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.