Pokiaľ milujete mäso a vyprážané pokrmy, potom by táto skvelá pochúťka nemala na vašom rodinnom menu chýbať. Teľací rezeň, ktorý sa podáva s plátkom citróna a na niektorých miestach dokonca aj s brusnicovou omáčkou je skutočnou delikatesou. Pre tých z vás, ktorí ste naozaj veľkými milovníkmi tohto typu jedla, sú tu aj ďalšie recepty na vyprážaný rezeň .
Ingrediencie:
- 4 teľacie rezne
- Morská soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 vajcia
- 3/4 hrnčeka hladkej múky
- 1 hrnček strúhanky
- 1 – 2 citróny nakrájané na mesiačiky
- Masť na vyprážanie (môže byť tiež maslo alebo olej)
Postup:
- Pripravíme si dva kusy potravinovej fólie, vložíme medzi ne jednotlivé plátky mäsa a každý dôkladne naklepeme na hrúbku cca 0,8 cm.
- Naklepané rezne z oboch strán osolíme a okoreníme. Potom si pripravíme tácky či taniere na obaľovanie.
- Na jeden tanier dáme múku, na druhý strúhanku a do tretieho vajca, ktoré vidličkou poriadne našľaháme.
- Do panvice dáme masť alebo iný tuk, podľa toho čo použijeme a nahrejeme.
- Nastavíme strednú teplotu a pustíme sa do obaľovania.
- Obalíme z oboch strán múkou, oklepeme, vložíme do vajíčka, znovu obaľujeme z oboch stra a nakoniec starostlivo obraciame v strúhanke, aby nezostal ani kúsok rezňa vlhký.
- Snažíme sa strúhanku do rezňa čo najviac vtlačiť, aby na ňom naozaj dobre držala.
- Takto pripravený rezeň vložíme do rozpáleného tuku a zľahka zatrasieme panvicou, aby sa rezeň neprilepil ku dnu.
- Smažíme dozlatista z oboch strán cca 2 až 4 minúty, záleží na tom, aký silný rezeň naklepeme.
- Osmažený rezeň preložíme na tanier, ozdobíme plátkami citróna, pridáme domácu brusnicovú omáčku a môžeme podávať.
- Ako príloha sú skvelé varené zemiaky.