Trená bublanina s broskyňami

Trená bublanina s broskyňami

Práve trená je z dôvodu utretia všetkých ingrediencií. Pochutnajte si!

Ingrediencie

  • 200g polohrubej múky
  • 100g kryštálového cukru
  • 4 vajcia (rozdelené na bielky a žĺtky)
  • 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
  • 100g rozpusteného masla
  • 4 lyžice mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1kg kompótovaných alebo čerstvých broskýň

Postup

  • Najprv v mise utrite maslo s cukrom. Potom pridajte všetky žĺtky a všetko utrite do peny.
  • Pridajte múku zmiešanú s kypriacim práškom a vanilkovým cukrom. Nakoniec zjemnite lyžicami mlieka a vmiešajte ušľahaný sneh z bielkov.
  • Cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Položte navrch polovice broskýň a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C po dobu 30-35 minút.
  • Na spestrenie môžete navrch bublaniny pridať posýpku z múky, masla a cukru.
Broskyňová bublanina s trenými surovinami.
Zdroj: ketkes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.