Pripravte si prírodné rybie filé na masle. Recept je skutočne rýchly a výsledok je v podobe zdravého obeda.
Ingrediencie
- 4ks rybích filiet z tresky
- 50g masla
- Šťava a kôra z 1 menšieho citróna
- Soľ
- 1 lyžička papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- Mleté korenie
- 3 lyžice olivového oleja
- Čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať
- Plátky citróna na podávanie
Postup
- Pomocou papierových uterákov dôkladne osušte prebytočnú vlhkosť z filiet. Je to zásadné pre to, aby ryba na panvici pekne zhnedla.
- V miske zmiešajte rozpustené maslo, citrónovú šťavu, kôru a 1/2 lyžičky soli. Ochutnajte a prípadne dosoľte.
- V inej miske zmiešajte 1/2 lyžičky soli, papriku, cesnak a korenie. Filety rovnomerne obaľte v zmesi korenia.
- Na panvici zohrejte olivový olej. Akonáhle je rozpálený, pridajte 2 rybie filé naraz a restujte z každej strany, kým ryba nespriehľadní. (Pri restovaní zľahka potrite maslovou omáčkou, ktorú ste si pripravili.)
- Hotové filety podávajte so zemiakmi/pečivom, pokvapkanou maslovou omáčkou, s čerstvou bazalkou a plátkom citróna.
Určite tiež vyskúšajte naše chutné recepty na šťuku ! Vybrali sme pre vás 5 najlepších.