Treska na masle z panvice

Treska na masle z panvice

Pripravte si prírodné rybie filé na masle. Recept je skutočne rýchly a výsledok je v podobe zdravého obeda.

Ingrediencie

  • 4ks rybích filiet z tresky
  • 50g masla
  • Šťava a kôra z 1 menšieho citróna
  • Soľ
  • 1 lyžička papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Mleté korenie
  • 3 lyžice olivového oleja
  • Čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať
  • Plátky citróna na podávanie

Postup

  • Pomocou papierových uterákov dôkladne osušte prebytočnú vlhkosť z filiet. Je to zásadné pre to, aby ryba na panvici pekne zhnedla.
  • V miske zmiešajte rozpustené maslo, citrónovú šťavu, kôru a 1/2 lyžičky soli. Ochutnajte a prípadne dosoľte.
  • V inej miske zmiešajte 1/2 lyžičky soli, papriku, cesnak a korenie. Filety rovnomerne obaľte v zmesi korenia.
  • Na panvici zohrejte olivový olej. Akonáhle je rozpálený, pridajte 2 rybie filé naraz a restujte z každej strany, kým ryba nespriehľadní. (Pri restovaní zľahka potrite maslovou omáčkou, ktorú ste si pripravili.)
  • Hotové filety podávajte so zemiakmi/pečivom, pokvapkanou maslovou omáčkou, s čerstvou bazalkou a plátkom citróna.
Filet z tresky vyprážaný na masle s citrónom.
Zdroj: yummly.com

Určite tiež vyskúšajte naše chutné recepty na šťuku ! Vybrali sme pre vás 5 najlepších.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.