Zdravá a chutná dobrota z ryby a zeleniny! Čo viac si priať? Pripravte si ju kedykoľvek sa vám zachce s naším jednoduchým receptom.
INGREDIENCIA
- 4 tresky (každá s hmotnosťou asi 140 g)
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- 1 malá brokolica
- 4 mrkvy
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 150 g šampiňónov
- 1 hrsť plocholistej petržlenovej vňate
- 1 citrón
- 50 ml suchého bieleho vína
POSTUP
- Rybu opláchnite a osušte papierovou utierkou.
- Z oboch strán dochuťte soľou a korením.
- Brokolicu umyte a rozdeľte na ružičky.
- Mrkva olúpte a nakrájajte na tyčinky.
- Jarnú cibuľku opláchnite, olúpejme a pozdĺžne rozpolte.
- Šampiňóny umyte a nakrájajte na štvrtky.
- Petržlenovú vňať opláchnite, osušte a nasekajte listy.
- Citrón opláchnite v horúcej vode, osušte a olúpte škrabkou na zeleninu.
- Citrónovú kôru nakrájajte na tenké prúžky a potom polovicu citróna odšťavnite.
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Na pracovnú plochu rozložte 4 veľké kusy alobalu a na ne naaranžujte zeleninu.
- Dochuťte soľou a korením.
- Na zeleninu položte rybu, posypte citrónovou kôrou, pokvapkajte bielym vínom a citrónovou šťavou a posypte petržlenovou vňaťou.
- Alobal uzavrite okolo rýb a zeleniny, položte na plech a pečte asi 35 minút.
- Ihneď podávajte.