Trhané bravčové mäso na pive

Trhané bravčové mäso na pive

Trhané mäso je veľmi obľúbeným spôsobom prípravy. Vyskúšajte ho nielen v hamburgeroch, ale aj na pive!

Ingrediencie:

  • 1500 g bravčového mäsa
  • 400 ml svetlého, najlepšie kvasnicového piva
  • 1 cibuľa
  • 2 PL hnedého cukru
  • 1 PL sušeného mletého cesnaku
  • 1 PL sladkej papriky
  • 1 PL mletého čierneho korenia
  • 1 PL sušeného oregana
  • soľ

Postup:

  1. Cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Tie následne vložte na dno hrnca na pomalé varenie.
  2. V miske zmiešajte hnedý cukor, cesnak, soľ, korenie, sladkú papriku a oregano.
  3. Bravčové mäso umyte a zo všetkých strán ho zmesou korenia dôkladne posypte.
  4. Mäso vložte tiež do hrnca a všetko zalejte pivom.
  5. Pivo nelejte priamo na mäso, inak z neho zbytočne odstránite korenie.
  6. Hrniec zatvorte a varte 6-7 hodín. Presná doba varenia záleží na konkrétnom hrnci, druhu aj veľkosti mäsa.
  7. Keď je mäso dokonale mäkké, pomocou vidličky ho natrhajte na charakteristické kúsky.

Trhané bravčové mäso na pive podávajte napríklad s čerstvým pečivom, rozmanitými dipmi a zeleninovým šalátom.

Miska s trhaným bravčovým mäsom pripravovaným v pomalom hrnci na pive
zdroj: craftbeering.com

Okrem trhaného bravčového je možné v pomalom hrnci pripravovať aj množstvo ďalších pokrmov. Inšpirujte sa našimi chutnými receptami z hrnca na pomalé varenie !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.