Trhané mäso je veľmi obľúbeným spôsobom prípravy. Vyskúšajte ho nielen v hamburgeroch, ale aj na pive!
Ingrediencie:
- 1500 g bravčového mäsa
- 400 ml svetlého, najlepšie kvasnicového piva
- 1 cibuľa
- 2 PL hnedého cukru
- 1 PL sušeného mletého cesnaku
- 1 PL sladkej papriky
- 1 PL mletého čierneho korenia
- 1 PL sušeného oregana
- soľ
Postup:
- Cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Tie následne vložte na dno hrnca na pomalé varenie.
- V miske zmiešajte hnedý cukor, cesnak, soľ, korenie, sladkú papriku a oregano.
- Bravčové mäso umyte a zo všetkých strán ho zmesou korenia dôkladne posypte.
- Mäso vložte tiež do hrnca a všetko zalejte pivom.
- Pivo nelejte priamo na mäso, inak z neho zbytočne odstránite korenie.
- Hrniec zatvorte a varte 6-7 hodín. Presná doba varenia záleží na konkrétnom hrnci, druhu aj veľkosti mäsa.
- Keď je mäso dokonale mäkké, pomocou vidličky ho natrhajte na charakteristické kúsky.
Trhané bravčové mäso na pive podávajte napríklad s čerstvým pečivom, rozmanitými dipmi a zeleninovým šalátom.
Okrem trhaného bravčového je možné v pomalom hrnci pripravovať aj množstvo ďalších pokrmov. Inšpirujte sa našimi chutnými receptami z hrnca na pomalé varenie !