Trhané kura na paprike

Trhané kura na paprike

Pokiaľ radi skúšate niečo nové, máte radi inovácie a prekvapivé chuti, určite sa zamerajte na tento recept. Trhané kura na paprike, pričom základom omáčky sú spálené papriky. Delikátny pokrm, ktorý ťuká na dvere vyššej gastronómie.

Ingrediencie

  • 4 kuracie štvrtky
  • 2 červené kapie
  • 2 cibuľa
  • 1l kuracieho vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 PL červenej papriky
  • 3 PL masla
  • 4 guličky nového korenia
  • vetvička tymiánu
  • soľ
  • 2 PL citrónovej šťavy

Postup

  • Pripravte si spálené papriky – kapie položte na oheň plynového horáka a zo všetkých strán postupne spaľte do čierna (Ak nemáte plyn, použite rúru – papriky vyskladajte na plech a pečte na 200 ° priamo pod rozpálenou špirálou, počas pečenia otáčajte)
  • Nechajte vychladnúť a potom ich pod tečúcou vodou kompletne zbavte čiernej šupky.
  • Vykrojte stopku a semienka
  • Mäkké, spálením zaúdené kapie dajte do mixéra a rozmixujte do hladka
  • Kuracie štvrťky obaľte v zmesi soli a červenej sladkej papriky
  • V hrnci rozohrejte maslo a opražte na ňom nadrobno nakrájané cibule
  • Pridajte rozmixované kapie, nové korenie a tymián
  • Vložte mäso, sprudka opekajte niekoľko minút a riadne premiešavajte
  • Zalejte polovicou kuracieho vývaru
  • Hrniec presuňte do rúry rozohriatej na 180 ° a pečte 90 minút. Mäso počas pečenia občas otáčajte a podlievajte
  • Po upečení kuracej štvrťky vyberte z hrnca, odstráňte kožu a mäso po prúžkoch odtrhajte vidličkou od kosti
  • Hrniec vráťte späť na sporák, prilejte zvyšok vývaru, obe smotany a priveďte do varu
  • Zaprášte múkou a niekoľko minút povarte
  • Dochuťte soľou, citrónovou šťavou a rozmixujte do hladka
  • Trhané mäso preliate omáčkou podávajte s ryžou, cestovinami alebo haluškami
pečené kurča na paprike v smotanovej omáčke
Zdroj: keviniscooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.