Pokiaľ radi skúšate niečo nové, máte radi inovácie a prekvapivé chuti, určite sa zamerajte na tento recept. Trhané kura na paprike, pričom základom omáčky sú spálené papriky. Delikátny pokrm, ktorý ťuká na dvere vyššej gastronómie.
Ingrediencie
- 4 kuracie štvrtky
- 2 červené kapie
- 2 cibuľa
- 1l kuracieho vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 PL červenej papriky
- 3 PL masla
- 4 guličky nového korenia
- vetvička tymiánu
- soľ
- 2 PL citrónovej šťavy
Postup
- Pripravte si spálené papriky – kapie položte na oheň plynového horáka a zo všetkých strán postupne spaľte do čierna (Ak nemáte plyn, použite rúru – papriky vyskladajte na plech a pečte na 200 ° priamo pod rozpálenou špirálou, počas pečenia otáčajte)
- Nechajte vychladnúť a potom ich pod tečúcou vodou kompletne zbavte čiernej šupky.
- Vykrojte stopku a semienka
- Mäkké, spálením zaúdené kapie dajte do mixéra a rozmixujte do hladka
- Kuracie štvrťky obaľte v zmesi soli a červenej sladkej papriky
- V hrnci rozohrejte maslo a opražte na ňom nadrobno nakrájané cibule
- Pridajte rozmixované kapie, nové korenie a tymián
- Vložte mäso, sprudka opekajte niekoľko minút a riadne premiešavajte
- Zalejte polovicou kuracieho vývaru
- Hrniec presuňte do rúry rozohriatej na 180 ° a pečte 90 minút. Mäso počas pečenia občas otáčajte a podlievajte
- Po upečení kuracej štvrťky vyberte z hrnca, odstráňte kožu a mäso po prúžkoch odtrhajte vidličkou od kosti
- Hrniec vráťte späť na sporák, prilejte zvyšok vývaru, obe smotany a priveďte do varu
- Zaprášte múkou a niekoľko minút povarte
- Dochuťte soľou, citrónovou šťavou a rozmixujte do hladka
- Trhané mäso preliate omáčkou podávajte s ryžou, cestovinami alebo haluškami