Trhané kuracie do tacos

Trhané kuracie do tacos

Na prípravu tohto receptu nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie ani ingrediencie. Lahodne ochutené a šťavnaté trhané kuracie mäso sa skvele hodí do tortill alebo ako súčasť tacos a zvládne ho pripraviť aj úplný začiatočník.

Čo budete potrebovať

  • 700 g kuracích pŕs bez kože a bez kostí
  • 2 lyžičky rastlinného oleja
  • ½ žltej cibule, nasekané
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička chilli prášku
  • 1 lyžička soli
  • 130 gramov salsy

Postup

  • Vložte mäse do hrnca a zalejte ho vodou.
  • Priveďte do varu a potom znížte teplotu a varte 10–12 minút alebo pokiaľ vnútorná teplota kurčaťa nedosiahne 74 °C.
  • Preložte mäso na doštičku alebo tanier a natrhajte ho 2 vidličkami.
  • Na panvici rozohrejte olej a restujte cibuľu, kým nebude mäkká a priesvitná (3 minúty).
  • Pridajte cesnak a restujte 30 sekúnd.
  • Pridajte rímsky rascu, chilli prášok a soľ.
  • Restujte ešte 1 minútu.
  • Nakoniec pridajte salsu a už len premiešajte (v prípade potreby podlejte troškou vody) a nechajte prehriať.
  • Pridajte mäso a premiešajte s omáčkou.
  • Varte 2-3 minúty.
  • Podávajte v ohriatych tortilách alebo v tacos s obľúbenými toppingmi.
Tacos plnené trhaným mäsom a ozdobené kyslou smotanou.
www.littlesunnykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.