Na prípravu tohto receptu nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie ani ingrediencie. Lahodne ochutené a šťavnaté trhané kuracie mäso sa skvele hodí do tortill alebo ako súčasť tacos a zvládne ho pripraviť aj úplný začiatočník.
Čo budete potrebovať
- 700 g kuracích pŕs bez kože a bez kostí
- 2 lyžičky rastlinného oleja
- ½ žltej cibule, nasekané
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- 1 lyžička mletej rímskej rasce
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička chilli prášku
- 1 lyžička soli
- 130 gramov salsy
Postup
- Vložte mäse do hrnca a zalejte ho vodou.
- Priveďte do varu a potom znížte teplotu a varte 10–12 minút alebo pokiaľ vnútorná teplota kurčaťa nedosiahne 74 °C.
- Preložte mäso na doštičku alebo tanier a natrhajte ho 2 vidličkami.
- Na panvici rozohrejte olej a restujte cibuľu, kým nebude mäkká a priesvitná (3 minúty).
- Pridajte cesnak a restujte 30 sekúnd.
- Pridajte rímsky rascu, chilli prášok a soľ.
- Restujte ešte 1 minútu.
- Nakoniec pridajte salsu a už len premiešajte (v prípade potreby podlejte troškou vody) a nechajte prehriať.
- Pridajte mäso a premiešajte s omáčkou.
- Varte 2-3 minúty.
- Podávajte v ohriatych tortilách alebo v tacos s obľúbenými toppingmi.