Trhané mäso v bagete

Trhané mäso v bagete

Korenené, a napriek tomu jemné kuracie mäso s cibuľou a plátkami papriky. Chute sa dokonale spoja v jedno s chrumkavou bagetkou a akoukoľvek zeleninou a syrom navyše.

Ingrediencie

  • 1 kg vykostených kuracích pŕs bez kože
  • 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho mletého korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku
  • 3 lyžice steakovej omáčky
  • bagety

Postup

  • V malej miske zmiešajte soľ, korenie, cesnakový prášok a steakovú omáčku a mäso pomažte zo všetkých strán.
  • Do hrnca s nepriľnavým povrchom vyložte na dno plátky cibule a papriky.
  • Prilejte kuracie vývar a na zeleninu položte kuracie prsia.
  • Hrniec zakryte vekom a na miernom ohni varte po dobu 6 až 7 hodín alebo pri vysokom ohni po dobu 3 až 4 hodín, kým nie je mäso jemné a dopečené.
  • Potom opatrne vyberte kura z hrnca a natrhajte za pomoci vidličiek.
  • Natrhané mäso vráťte späť do hrnca a zmiešajte s obsahom v hrnci.
  • Podávajte v bagete s nastrúhaným syrom, zeleninou aj s akoukoľvek omáčkou.
Syrové kuracie trhané mäso v bagete so zeleninou.
zdroj: life-in-the-lofthouse.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.