Výborná kombinácia morčacieho mäsa a hubovej omáčky. Pokrm nie je náročný na prípravu a vaše chuťové bunky po ňom budú časom opäť túžiť!
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 400 g húb, nakrájaných na plátky
- 1 menšia cibuľa, jemne nasekaná
- 50 g masla
- 3 lyžice hladkej múky
- 300 ml kuracieho vývaru
- 600 g morčacieho mäsa
- 1/2 lyžičky morskej soli
- štipka mletého čierneho korenia
- nasekaná petržlen, na ozdobu
Postup
- Krutie mäso osoľte, okoreňte zo všetkých strán a vložte do pekáča vymasteným olejom.
- Podlejte mäso cca hrnčekom vody, zakryte a dajte piecť na 2 až 2,5 hodiny do rúry na 150 °C.
- Medzitým zahrejte veľkú nepriľnavú panvicu s olejom na strednú teplotu.
- Pridajte nasekanú cibuľu a restujte do mäkka a dozlatista približne 4 až 5 minút.
- Do panvice pridajte huby a restujte ďalších 5 až 7 minút do mäkka a dozlatista.
- Potom odstráňte huby s cibuľou z panvice.
- Na rovnakú panvicu pridajte maslo a nechajte rozpustiť.
- Potom pridajte múku a neustále miešajte, pokiaľ nebude zápražka zlatohnedá.
- Následne pridajte kurací vývar a priveďte do varu. Dochuťte soľou a korením.
- Keď je morčacie mäso hotové, vyberte pekáč z panvice a natrhajte ho na kúsky.
- Do panvice vložte huby s cibuľou a poriadne premiešajte.
- Pridajte aj natrhané krutie mäso, opäť zamiešajte a stiahnite z platničky.
- Podávajte posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou so zemiakovou kašou či akoukoľvek inou prílohou.