Milujete čokoládu? Tu máme hneď tri – horkú, mliečnu aj bielu. A pozor! Tieto tvarohové rezy sú nepečené.
INGREDIENCIA:
- 125 g maslových sušienok
- 100 g masla
- 6 plátkov želatíny
- 150 g tmavej čokolády
- 100 g mliečnej čokolády
- 150 g bielej čokolády
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 100 g cukru
- 1 lyžica vanilkového cukru
- 300 g smotany na šľahanie
POSTUP:
- Sušienky si nadrobte a zmiešajte ich s rozpusteným maslom.
- Túto zmes rozložte do papierom na pečenie vyloženej formy (o rozmeroch 11×26 cm), stlačte a dajte vychladiť.
- Želatínu dajte napučať do studenej vody.
- 100 gz každej čokolády si rozlámte a každú zvlášť dajte nad parou rozpustiť.
- Tvaroh si zmiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom.
- 3 polievkové lyžice tvarohovej zmesi si odoberte do rajnice a dajte opatrne zahrievať, pridajte vyžmýkanú želatínu a nechajte rozpustiť.
- Túto zmes vmiešajte do zvyšku tvarohovej zmesi.
- Tvarohovú zmes si rozdeľte na tretiny.
- Vyšľahajte si šľahačku a rozdeľte ju taktiež na 3 porcie.
- Do jednej tretiny pridajte vychladnutú tmavú čokoládu s tretinou šľahačky.
- Do druhej tretiny mliečnu čokoládu a druhú tretinu šľahačky
- A do poslednej tretiny bielu čokoládu s poslednou tretinou šľahačky.
- Na korpus rozotrite krém s tmavou čokoládou, naň umiestnite krém s mliečnou čokoládou a nakoniec rozotrite krém z bielej čokolády.
- Dezert dajte cez noc stuhnúť do chladničky.
- Druhý deň dezert vyberte z formy a ozdobte zvyškom rozpustenej tmavej a bielej čokolády.