Vyskúšajte tento recept na tuniakovú nátierku s vajcami. Vďaka vajíčku sa vám bude rozplývať na jazyku.
Ingrediencie
- 2ks plechovky s tuniakom (vo vlastnej šťave)
- 3ks vajíčok natvrdo
- 100g lučiny
- 1 lyžica majonézy
- 1 lyžica horčice
- 2ks jarnej cibuľky
- Šťava z citróna + kôra
- Soľ a mleté korenie
Postup
- Tuniaka zlejte a roztlačte v mise vidličkou.
- Uvarené vajíčka natvrdo postrúhajte na hrubej vzorke a pridajte k tuniakovi.
- Jarnú cibuľku nakrájajte najemno. Pridajte do misky.
- Potom pridajte horčicu, lučinu, majonézu, drobet šťavy a kôry z citróna. Nakoniec podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Dôkladne premiešajte a dajte odležať do chladničky.
- Podávajte na čerstvom pečive ozdobené napríklad kyslou uhorkou.