Šalát nabitý čerstvou zeleninou a bylinkami je inšpirovaný chuťami Grécka. Tuniak v olivovom oleji s chrumkavými uhorkami, šťavnatými paradajkami a slanými olivami, to všetko premiešané s množstvom nasekanej petržlenovej vňate a oregana, vytvára dohromady luxusný pokrm, ktorý je skvelý napríklad na toastu.
Ingrediencie:
- 2 (140 g) konzervy tuniaka v oleji, scedené
- 1/2 šálky rozpolených cherry paradajok
- 1/2 šálky uhoriek, olúpaných a nakrájaných na kocky
- 1/4 šálky čiernych olív, vykôstkovaných a nasekaných
- 2 polievkové lyžice nahrubo nasekaných čerstvých listov oregana
- 2 polievkové lyžice nahrubo nasekaných čerstvých listov petržlenu
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Vložte všetky ingrediencie do strednej misky a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Podľa potreby dochuťte soľou a korením.