Tvarohová bábovka je ideálna na raňajky, ako chutný a sladký dezert alebo len tak ku káve ako sladká maškrta.
Ingrediencie
- 250 g tvarohu (plnotučného alebo polotučného)
- 300 g múky
- 150 g cukru
- 4 vajcia
- 150 g masla, izbovej teploty
- 1 vanilkový struk
- citrónová kôra
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- práškový cukor na posypanie
Postup
- Zohrejte rúru na 180°C. Vymažte a vysypte formu na bábovku.
- V miske zmiešajte tvaroh, maslo a cukor do hladkej hmoty.
- Vložte semienka z vanilkového struku a citrónovú kôru a premiešajte.
- Po jednom pridávajte vajcia a po každom dobre premiešajte.
- V druhej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
- Suché ingrediencie postupne pridávajte k vlhkým a jemne miešajte, kým sa nespoja.
- Cesto nalejte do formy na bábovku.
- Pečte 50-60 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu bábovky nevyjde čisté.
- Pred vyklopením z formy nechajte bábovku aspoň 10 minút chladnúť.
- Pred podávaním posypte práškovým cukrom.