Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka je ideálna na raňajky, ako chutný a sladký dezert alebo len tak ku káve ako sladká maškrta.

Ingrediencie

  • 250 g tvarohu (plnotučného alebo polotučného)
  • 300 g múky
  • 150 g cukru
  • 4 vajcia
  • 150 g masla, izbovej teploty
  • 1 vanilkový struk
  • citrónová kôra
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Zohrejte rúru na 180°C. Vymažte a vysypte formu na bábovku.
  2. V miske zmiešajte tvaroh, maslo a cukor do hladkej hmoty.
  3. Vložte semienka z vanilkového struku a citrónovú kôru a premiešajte.
  4. Po jednom pridávajte vajcia a po každom dobre premiešajte.
  5. V druhej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  6. Suché ingrediencie postupne pridávajte k vlhkým a jemne miešajte, kým sa nespoja.
  7. Cesto nalejte do formy na bábovku.
  8. Pečte 50-60 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu bábovky nevyjde čisté.
  9. Pred vyklopením z formy nechajte bábovku aspoň 10 minút chladnúť.
  10. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Vlaňa tvarohova babovka
zdroj: cookingandme.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.