Čo v nedeľu ku kávičke? Niečo dobré a sladké? Upečte si napríklad buchtu!
A koniec koncov nemusí byť ani nedeľa, stačí vám pol hodiny času .
Taká bábovka nikdy nesklame – to vedeli už naše babičky. Keď do cesta totiž pridáte ešte tvaroh, výsledok bude nielen zdravší, ale aj vláčnejší.
Inšpirujte sa. Vybrali sme pre vás tie najlepšie recepty na tvarohovú bábovku.
Naše recepty
Prečo je tvaroh zdravý?
- Tvaroh obsahuje bielkoviny, ktoré ľudský organizmus dokáže lepšie stráviť ako tie z mäsa. Udržuje a stavia svalovú hmotu.
- Je bohatý na vápnik, draslík, zinok, meď, selén, horčík, aminokyseliny a vitamíny.
- Štúdie preukázali, že je tvaroh vhodný aj na prevenciu rakoviny, pretože obsahuje antioxidanty, ktoré chránia bunky pred voľnými radikálmi.
- Tvaroh vás naozaj zasýti. Trávi sa pomaly.
Vyskúšajte aj naše ďalšie varianty báboviek ako napríklad jogurtovú v 13 variantoch alebo 8 skvelých báboviek ako od babičky!