Máte chuť na osviežujúcu a letnú bábovku? Jej jemná chuť a voňavé cesto s arómou citróna ju určite zaradí medzi vaše obľúbené dezerty.
Čo budeme potrebovať
- 250 g polohrubej múky
- ½ prášku do pečiva
- 100 g Hery maslová príchuť (mäkká)
- 150 g tvarohu tučného
- 180 g cukru krupice alebo trstinového
- kôra a šťava z dvoch pomarančov
- 4 vajcia
- 50 g acidofilného mlieka
Na polevu
- 1 hrnček práškového cukru
- 2 až 3 lyžice čerstvej pomarančovej šťavy
Postup
- Do múky vmiešame prášok do pečiva.
- Zmäknutú Heru ušľaháme s cukrom a postupne pridávame vajcia.
- Pridáme šťavu a kôru z pomarančov, acidofilné mlieko, tvaroh a múku s práškom do pečiva.
- Formu na bábovku vymastíme olejom a vysypeme múkou.
- Vylejeme do nej cesto.
- Pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C asi 45 – 50 minút.
- Medzitým si pripravíme polevu.
- V strednej miske zmiešame práškový cukor a 2 lyžice pomarančovej šťavy.
- Šľaháme, aby sa všetko spojilo, podľa potreby pridáme ďalšiu pomarančovú šťavu, aby sa vytvorila hladká poleva.
- Ak je bábovka hotová, zistíme klasickým vpichom špajle do stredu. Musí vyjsť suchá, maximálne obalená niekoľkými omrvinkami. Potom je bábovka upečená.
- Vyklopíme, necháme vychladnúť a polejeme citrónovou polevou.
Pre ďalšiu sladkú citrusovú inšpiráciu žmurknite na tieto lahodné recepty s citrónom .