Tvarohová bábovka s pomarančom

Tvarohová bábovka s pomarančom

Máte chuť na osviežujúcu a letnú bábovku? Jej jemná chuť a voňavé cesto s arómou citróna ju určite zaradí medzi vaše obľúbené dezerty.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g polohrubej múky
  • ½ prášku do pečiva
  • 100 g Hery maslová príchuť (mäkká)
  • 150 g tvarohu tučného
  • 180 g cukru krupice alebo trstinového
  • kôra a šťava z dvoch pomarančov
  • 4 vajcia
  • 50 g acidofilného mlieka

Na polevu

  • 1 hrnček práškového cukru
  • 2 až 3 lyžice čerstvej pomarančovej šťavy

Postup

  1. Do múky vmiešame prášok do pečiva.
  2. Zmäknutú Heru ušľaháme s cukrom a postupne pridávame vajcia.
  3. Pridáme šťavu a kôru z pomarančov, acidofilné mlieko, tvaroh a múku s práškom do pečiva.
  4. Formu na bábovku vymastíme olejom a vysypeme múkou.
  5. Vylejeme do nej cesto.
  6. Pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C asi 45 – 50 minút.
  7. Medzitým si pripravíme polevu.
  8. V strednej miske zmiešame práškový cukor a 2 lyžice pomarančovej šťavy.
  9. Šľaháme, aby sa všetko spojilo, podľa potreby pridáme ďalšiu pomarančovú šťavu, aby sa vytvorila hladká poleva.
  10. Ak je bábovka hotová, zistíme klasickým vpichom špajle do stredu. Musí vyjsť suchá, maximálne obalená niekoľkými omrvinkami. Potom je bábovka upečená.
  11. Vyklopíme, necháme vychladnúť a polejeme citrónovou polevou.

Pre ďalšiu sladkú citrusovú inšpiráciu žmurknite na tieto lahodné recepty s citrónom .

Bábovka s bielou sladkou polevou.
Zdroj: etsy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.