Tvarohová bublanina s čerešňami

Tvarohová bublanina s čerešňami

Typický nadýchaný letný múčnik s prídavkom sviežeho tvarohu a sladkých čerešní si zamilujete. Vyskúšajte bublaninu zase trochu inak!

Ingrediencie

Na cesto:

  • 4 ks vajec
  • 2 hrnčeky (1 hrnček=250 ml) cukru kryštál
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 hrnček oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku

Na vrch:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 3 PL cukru kryštál
  • 500 g zrelých čerešní
  • 2 PL práškového cukru

Postup

  1. Čerešne umyjeme, vykôstkujeme a posypeme 2 lyžicami práškového cukru.
  2. Tvaroh vymiešame s 3 lyžicami cukru kryštál.
  3. Vo väčšej miske vyšľaháme celé vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
  4. Prilejeme olej, mlieko a premiešame.
  5. Nakoniec preosejeme múku s kypriacim práškom.
  6. Jemne zapracujeme.
  7. Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech, prípadne ho môžeme rozliať do niekoľkých zapekacích misiek.
  8. Na povrch cesta lyžicou naložíme tvaroh a následne čerešne s cukrom.
  9. Bublaninu pečieme na 180°C zhruba 40 minút.
  10. Vychladnutú bublaninu poprášime cukrom a môžeme podávať.
Bublanina s tvarohom a čerešňami v miske vedľa dvoch lyžíc.
www.recepty.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.