Typický nadýchaný letný múčnik s prídavkom sviežeho tvarohu a sladkých čerešní si zamilujete. Vyskúšajte bublaninu zase trochu inak!
Ingrediencie
Na cesto:
- 4 ks vajec
- 2 hrnčeky (1 hrnček=250 ml) cukru kryštál
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 hrnček oleja
- 1 hrnček mlieka
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
Na vrch:
- 250 g jemného tvarohu
- 3 PL cukru kryštál
- 500 g zrelých čerešní
- 2 PL práškového cukru
Postup
- Čerešne umyjeme, vykôstkujeme a posypeme 2 lyžicami práškového cukru.
- Tvaroh vymiešame s 3 lyžicami cukru kryštál.
- Vo väčšej miske vyšľaháme celé vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
- Prilejeme olej, mlieko a premiešame.
- Nakoniec preosejeme múku s kypriacim práškom.
- Jemne zapracujeme.
- Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech, prípadne ho môžeme rozliať do niekoľkých zapekacích misiek.
- Na povrch cesta lyžicou naložíme tvaroh a následne čerešne s cukrom.
- Bublaninu pečieme na 180°C zhruba 40 minút.
- Vychladnutú bublaninu poprášime cukrom a môžeme podávať.