Tvarohová bublanina z mrazených jahôd

Tvarohová bublanina z mrazených jahôd

Rýchla a ľahká jahodová bublanina s jahodami a tvarohom, po ktorej sa len zapráši. Môžete použiť čerstvé, ale aj mrazené jahody.

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru kryštál
  • 3 vajcia
  • 200ml mlieka
  • 100ml oleja
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 250g mäkkého tvarohu + práškový cukor
  • 500g mrazených jahôd

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180°C.
  • V mise zmiešajte tvaroh s 3 lyžičkami práškového cukru.
  • Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte mlieko a postupne aj olej. Riadne premiešajte a nakoniec vmiešajte aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  • Vyšľahané cesto nalejte do múkou vysypaného plechu.
  • Navrch pomocou lyžičky navrstvíte tvaroh a nakoniec pridajte na väčšie kusy nakrájané jahody.
  • Pečte po dobu 25-30 minút. Vychladnutú bublaninu podávajte posypanú práškovým cukrom.
Tvarohovo-jahodový múčnik ideálny ku káve.
Zdroj: lecker.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.