Rýchla a ľahká jahodová bublanina s jahodami a tvarohom, po ktorej sa len zapráši. Môžete použiť čerstvé, ale aj mrazené jahody.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru kryštál
- 3 vajcia
- 200ml mlieka
- 100ml oleja
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 250g mäkkého tvarohu + práškový cukor
- 500g mrazených jahôd
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- V mise zmiešajte tvaroh s 3 lyžičkami práškového cukru.
- Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte mlieko a postupne aj olej. Riadne premiešajte a nakoniec vmiešajte aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Vyšľahané cesto nalejte do múkou vysypaného plechu.
- Navrch pomocou lyžičky navrstvíte tvaroh a nakoniec pridajte na väčšie kusy nakrájané jahody.
- Pečte po dobu 25-30 minút. Vychladnutú bublaninu podávajte posypanú práškovým cukrom.