Tvarohová buchta s jablkami

Tvarohová buchta s jablkami

Bábovka môže byť aj s prímesou ovocia. Zameriame sa na jablká, ktoré môžete do cesta nastrúhať. Rovnako ako jablká, môžete použiť napríklad aj hrušky alebo do cesta vmiešať aj čerešne, čučoriedky či brusnice.

Ingrediencie

  • 250g polohrubej múky
  • 1-2 jablká
  • 250g tvarohu vo vaničke
  • 3ks vajec
  • 220g cukru kryštál
  • 200g zmäknutého masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • Kôra z 1ks citróna

Postup

  • Najprv olúpte jablko a postrúhajte na hrubej vzorke. Žĺtky oddeľte od bielkov.
  • V mise utrite žĺtky s cukrom, s vanilkovým cukrom a maslom do peny.
  • Potom pridajte tvaroh, nastrúhané jablko (ošúpané), nastrúhanú citrónovú kôru a všetko premiešajte.
  • Múku si vedľa v mise zmiešajte s práškom do pečiva a potom vmiešajte do tvarohovej zmesi.
  • Nakoniec vyšľahajte sneh z bielkov a vmiešajte do cesta.
  • Cesto vlejte do vopred vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
  • Pečte pri 170 ° C cca 45-50 minút.
  • Hotovú bábovku nechajte vychladnúť, potom vyklopte z formy a pokrájajte.
Jablková bábovka s prímesou tvarohu.
Zdroj: simplylovelychaos.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.