Tvarohová buchta s ovocím

Tvarohová buchta s ovocím

Skvele sa hodí na večierok alebo k popoludňajšej káve cez víkend.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  • 200 g studeného masla
  • 100 g kyslej smotany studenej
  • 1 vajce studené
  • 80 g cukru
  • 350 g múky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 štipka soli
  • maslo na vymazanie pekáča
  • múkou na vysypanie pekáča

Na posýpku

  • 30 g studeného masla
  • 40 g cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 40 g múky
  • 1 štipka soli

Na náplň

  • 500 g tvarohu
  • 180 g cukru
  • 2 vajcia
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 štipka soli
  • na ovocnú náplň
  • 70 g jahôd rozpolených
  • 70 g malín
  • 70 g čučoriedok
  • 3 marhule na štvrtky
  • 1 broskyňa nakrájaná na prúžky

Postup

  • Na prípravu cesta zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  • Pridajte nakrájané studené maslo a zapracujte ho.
  • Pridajte kyslú smotanu, vajcia a vanilku a rýchlo a krátko prehnite na vláčne cesto. Pokiaľ je cesto príliš lepivé, pridajte ešte trochu múky. Ak je príliš suché, pridajte ešte trochu kyslej smotany.
  • Cesto prikryjeme a dáme na cca 40 minút do chladničky.
  • Na posýpku zmiešajte múku, cukor a soľ.
  • Pridajte maslo a vanilku a prehneťte ju nadrobno. Drobenku dajte na chladné miesto, kým ju nebudete potrebovať.
  • Na náplň vo veľkej mise rozšľahajte vajcia.
  • Pridajte tvaroh, cukor, vanilku a soľ a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Pridajte kukuričný škrob a znova premiešajte, kým nebude zmes krémová.
  • Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou, prebytočnú múku oklepeme.
  • Cesto rozvaľkajte, vložte do plechu a pritlačte ku dnu a stenám.
  • Tvarohovú náplň nalejeme na cesto v plechu.
  • Tvarohovú náplň posypeme asi polovicou mrveničky.
  • Na buchtu rozložte maliny, čučoriedky, rozpolené jahody, na štvrtky nakrájané marhule a broskyne.
  • Ovocie posypeme zvyšnou posýpkou.
  • Ovocnú tvarohovú buchtu s posýpkou pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C asi 50 minút, a potom ju necháme úplne vychladnúť.
Kysnuté cesto plné čerstvého ovocia a drobenky.
Zdroj: inspirationforall.de

Ak vás nenaháňa maškrtná, tak nie je nič jednoduchšie ako si pripraviť tieto lahodné nátierky z tvarohu .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.