Skvele sa hodí na večierok alebo k popoludňajšej káve cez víkend.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 200 g studeného masla
- 100 g kyslej smotany studenej
- 1 vajce studené
- 80 g cukru
- 350 g múky
- 6 g prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 štipka soli
- maslo na vymazanie pekáča
- múkou na vysypanie pekáča
Na posýpku
- 30 g studeného masla
- 40 g cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 40 g múky
- 1 štipka soli
Na náplň
- 500 g tvarohu
- 180 g cukru
- 2 vajcia
- 40 g kukuričného škrobu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 štipka soli
- na ovocnú náplň
- 70 g jahôd rozpolených
- 70 g malín
- 70 g čučoriedok
- 3 marhule na štvrtky
- 1 broskyňa nakrájaná na prúžky
Postup
- Na prípravu cesta zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- Pridajte nakrájané studené maslo a zapracujte ho.
- Pridajte kyslú smotanu, vajcia a vanilku a rýchlo a krátko prehnite na vláčne cesto. Pokiaľ je cesto príliš lepivé, pridajte ešte trochu múky. Ak je príliš suché, pridajte ešte trochu kyslej smotany.
- Cesto prikryjeme a dáme na cca 40 minút do chladničky.
- Na posýpku zmiešajte múku, cukor a soľ.
- Pridajte maslo a vanilku a prehneťte ju nadrobno. Drobenku dajte na chladné miesto, kým ju nebudete potrebovať.
- Na náplň vo veľkej mise rozšľahajte vajcia.
- Pridajte tvaroh, cukor, vanilku a soľ a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Pridajte kukuričný škrob a znova premiešajte, kým nebude zmes krémová.
- Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou, prebytočnú múku oklepeme.
- Cesto rozvaľkajte, vložte do plechu a pritlačte ku dnu a stenám.
- Tvarohovú náplň nalejeme na cesto v plechu.
- Tvarohovú náplň posypeme asi polovicou mrveničky.
- Na buchtu rozložte maliny, čučoriedky, rozpolené jahody, na štvrtky nakrájané marhule a broskyne.
- Ovocie posypeme zvyšnou posýpkou.
- Ovocnú tvarohovú buchtu s posýpkou pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C asi 50 minút, a potom ju necháme úplne vychladnúť.
Ak vás nenaháňa maškrtná, tak nie je nič jednoduchšie ako si pripraviť tieto lahodné nátierky z tvarohu .