Domáca budapeštianska nátierka chutí najlepšie, zvlášť, keď si nájdeme tú správnu receptúru. Táto lahôdka je populárna najmä v Maďarsku, ale svojich fanúšikov si získala aj v ďalších kuchyniach.
Ingrediencie:
- 250 g tvarohu z ovčieho mlieka
- 1 menšia žltá cibuľa
- 125 g čerstvého nesoleného masla
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 polievková lyžica kyslej smotany
- Štipka bieleho korenia
- Soľ podľa chuti
Postup:
- Cibuľu olúpeme, nakrájame na drobné kocky a dáme do misky.
- Pridáme zmäknuté maslo s tvarohom a dôkladne rozmiešame.
- Prisypeme sladkú papriku, mletú rascu, korenie i soľ, a nakoniec kyslú smotanu.
- Všetko zamiešame, aby vznikla hladká zmes.
- Misku prikryjeme a dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny, aby sa všetky suroviny premiešali.
- Nátierka je skvelá na chlieb či čerstvé pečivo. Ozdobiť môžeme jarnou cibuľkou či paradajkami.
Tip: Ak chceme pripraviť zaujímavé pohostenie napríklad pre priateľov, odrežeme vrchnú časť paradajky so stopkou, vydlabeme vnútro lyžičkou a paradajky naplníme touto nátierkou.