Tvarohová náterka

Tvarohová náterka

Domáca budapeštianska nátierka chutí najlepšie, zvlášť, keď si nájdeme tú správnu receptúru. Táto lahôdka je populárna najmä v Maďarsku, ale svojich fanúšikov si získala aj v ďalších kuchyniach.

Ingrediencie:

  • 250 g tvarohu z ovčieho mlieka
  • 1 menšia žltá cibuľa
  • 125 g čerstvého nesoleného masla
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
  • Štipka bieleho korenia
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Cibuľu olúpeme, nakrájame na drobné kocky a dáme do misky.
  • Pridáme zmäknuté maslo s tvarohom a dôkladne rozmiešame.
  • Prisypeme sladkú papriku, mletú rascu, korenie i soľ, a nakoniec kyslú smotanu.
  • Všetko zamiešame, aby vznikla hladká zmes.
  • Misku prikryjeme a dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny, aby sa všetky suroviny premiešali.
  • Nátierka je skvelá na chlieb či čerstvé pečivo. Ozdobiť môžeme jarnou cibuľkou či paradajkami.

Tip: Ak chceme pripraviť zaujímavé pohostenie napríklad pre priateľov, odrežeme vrchnú časť paradajky so stopkou, vydlabeme vnútro lyžičkou a paradajky naplníme touto nátierkou.

Nátierka z farmárskeho tvarohu s paprikou.
Zdroj: https://budapestcookingclass.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.