Tvarohová nátierka s chrenom, repou a kôprom

Tvarohová nátierka s chrenom, repou a kôprom

Ľahko pikantná, ale úplne fantastická nátierka z tvarohu zafarbená do krásnej ružovej farby červenou repou.

Čo budeme potrebovať

  • 2 stredné repy (očistené a nakrájané)
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 45 gramov vlašských orechov
  • 1 veľmi veľký strúčik cesnaku (nasekaný)
  • 3 gramy soli
  • 250 g tvarohu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky nasekaného kôpru
  • 1½ lyžičky chrenu

Postup

  • Ak chcete upiecť repu, zohrejte rúru na 180 stupňov.
  • Vložte červenú repu do malého pekáča a pokvapkajte olivovým olejom.
  • Na dno misky pridajte 3 lyžice vody a pevne zakryte fóliou.
  • Pečte do mäkka, asi 1 až 1½ hodiny, repu otočte po 45 minútach.
  • Necháme vychladnúť, potom ju olúpeme.
  • Pomocou kuchynského robota rozdrvte vlašské orechy, cesnak a soľ.
  • Pridajte olúpanú repu, olej, tvaroh, citrónovú šťavu, kôpor a chren a rozdrvte, kým nebude nátierka hladká.
  • Ochutnajte av prípade potreby pridajte viac citrónu alebo soli.
Červená repa zmiešaná s tvarohom a ochutená chrenom podávané s opečeným toastom.
Zdroj: bromabakery.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.