Jemnosť tvarohu a výrazná chuť nivy sa v tejto nátierke výborne dopĺňajú.
INGREDIENCIA
- pol vaničky obľúbeného tvarohu
- množstvo nivy podľa nášho uváženia – vhodné minimálne 100 g
- maslo cca 50 g
- 1 cibuľa
- strúčik cesnaku
- korenie, soľ, chilli podľa chuti, prípadne mletá paprika
POSTUP
- V miske zmiešame tvaroh a maslo, pokiaľ bude treba, použite metličky.
- Pridáme vopred nastrúhanú nivu a na drobno nakrájanú cibuľu.
- Vmiešame roztlačený strúčik cesnaku.
- Dochutíme podľa potreby soľou, čiernym korením a zvoleným korením. Všeobecne platí – čím viac dáme do nátierky nivy, tým menej by sme mali soliť – samotná niva je dosť slaná.
Servírujeme na obľúbené pečivo, ozdobiť môžeme zeleninou (cherry paradajky, nakladané uhorky) alebo napríklad vlašskými orieškami.