Tvarohová nátierka s pórom a slaninou

Tvarohová nátierka s pórom a slaninou

Nielen milovníkov údenín poteší tento variant nátierky ozvláštnený o restovanú slaninu. Okrem slaniny je možné samozrejme použiť aj ďalšie typy údeniny, napríklad šunku.

Ingrediencie:

  • 2 póry (len svetlé časti)
  • 150 g slaniny
  • 1 šálka tvarohu
  • 100 g krémového kozieho syra
  • 1 PL kôpru
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Na panvici orestujte na kocky nakrájané plátky slaniny.
  2. Slaninu z panvice odstráňte a na zvyšnom tuku orestujte na kolieska nakrájaný pór, dochutený soľou.
  3. Varte približne 10 minút, kým pór nezmäkne a nezačne karamelizovať.
  4. Pór z platne odstavte a nechajte vychladnúť.
  5. V medziobdobí si v miske zmiešajte tvaroh, kozí syr, soľ a korenie.
  6. Pomocou mixéra vyšľahajte dohladka.
  7. Následne do zmesi pridajte pór so slaninou a všetko dôkladne premiešajte.

Pórová nátierka s tvarohom a slaninou môže byť skvelou a zdravou desiatou aj večerou.

Nátierka z póru posypaná restovanou slaninou a kôprom
zdroj: kitchenconfidante.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.