Nielen milovníkov údenín poteší tento variant nátierky ozvláštnený o restovanú slaninu. Okrem slaniny je možné samozrejme použiť aj ďalšie typy údeniny, napríklad šunku.
Ingrediencie:
- 2 póry (len svetlé časti)
- 150 g slaniny
- 1 šálka tvarohu
- 100 g krémového kozieho syra
- 1 PL kôpru
- soľ, korenie
Postup:
- Na panvici orestujte na kocky nakrájané plátky slaniny.
- Slaninu z panvice odstráňte a na zvyšnom tuku orestujte na kolieska nakrájaný pór, dochutený soľou.
- Varte približne 10 minút, kým pór nezmäkne a nezačne karamelizovať.
- Pór z platne odstavte a nechajte vychladnúť.
- V medziobdobí si v miske zmiešajte tvaroh, kozí syr, soľ a korenie.
- Pomocou mixéra vyšľahajte dohladka.
- Následne do zmesi pridajte pór so slaninou a všetko dôkladne premiešajte.
Pórová nátierka s tvarohom a slaninou môže byť skvelou a zdravou desiatou aj večerou.