Tvarohová nátierka s zelerom

Tvarohová nátierka s zelerom

Zeler nikdy nestratí svoju chrumkavosť ani výraznú chuť. Vlašské orechy a orechový olej dodajú nátierke ďalší chuťový rozmer. Môžete tiež skúsiť niečo nové a použiť lieskové orechy a lieskový olej.

Čo budeme potrebovať

  • 2 šálky zeleru nakrájaného na veľmi tenké plátky
  • Soľ
  • 1 stredný strúčik cesnaku (alebo viac podľa chuti)
  • 1 ¼ šálky jemného tvarohu (viac podľa chuti)
  • ⅓ šálky jemne nasekaných vlašských alebo lieskových orechov
  • 2 lyžice oleja z vlašských orechov alebo oleja z pražených lieskových orechov
  • Čerstvo mleté čierne korenie
  • Nasekaný čerstvý kôpor (voliteľne)

Postup

  • Zeler dajte do sitka, osoľte a nechajte 15 až 30 minút odležať v dreze.
  • Z zeleru vytlačte vodu a preložte ho do misky.
  • V mažiari rozdrvte cesnak na kašu.
  • Zmiešajte ho s tvarohom, orechmi a orechovým olejom a vmiešajte do zeleru.
  • Pridáme mleté čierne korenie, ochutnáme a dosolíme.
  • Podľa potreby ozdobte nasekaným čerstvým kôprom a podávajte.

Nátierky môžeme doplniť nadrobno nakrájanou cibuľou alebo prelisovaným cesnakom, chrenom alebo kôprom a korením. Pridávame tiež rôzne korenie, horčicu, kečup.

Ku všetkým nátierkam je najlepšie domáce pečivo a kde inde si ho upiecť ako v domácej pekárni ! Vďaka našej recenzii si vyberiete tú najlepšiu!

Miska plná krémovej nátierky z tvarohu s bylinkami a krekrami.
Zdroj: southernliving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.