Zeler nikdy nestratí svoju chrumkavosť ani výraznú chuť. Vlašské orechy a orechový olej dodajú nátierke ďalší chuťový rozmer. Môžete tiež skúsiť niečo nové a použiť lieskové orechy a lieskový olej.
Čo budeme potrebovať
- 2 šálky zeleru nakrájaného na veľmi tenké plátky
- Soľ
- 1 stredný strúčik cesnaku (alebo viac podľa chuti)
- 1 ¼ šálky jemného tvarohu (viac podľa chuti)
- ⅓ šálky jemne nasekaných vlašských alebo lieskových orechov
- 2 lyžice oleja z vlašských orechov alebo oleja z pražených lieskových orechov
- Čerstvo mleté čierne korenie
- Nasekaný čerstvý kôpor (voliteľne)
Postup
- Zeler dajte do sitka, osoľte a nechajte 15 až 30 minút odležať v dreze.
- Z zeleru vytlačte vodu a preložte ho do misky.
- V mažiari rozdrvte cesnak na kašu.
- Zmiešajte ho s tvarohom, orechmi a orechovým olejom a vmiešajte do zeleru.
- Pridáme mleté čierne korenie, ochutnáme a dosolíme.
- Podľa potreby ozdobte nasekaným čerstvým kôprom a podávajte.
Nátierky môžeme doplniť nadrobno nakrájanou cibuľou alebo prelisovaným cesnakom, chrenom alebo kôprom a korením. Pridávame tiež rôzne korenie, horčicu, kečup.
Ku všetkým nátierkam je najlepšie domáce pečivo a kde inde si ho upiecť ako v domácej pekárni ! Vďaka našej recenzii si vyberiete tú najlepšiu!