Tvarohové mieša rezy s jahodami

Tvarohové mieša rezy s jahodami

Tento dezert sa najlepšie pripravuje v tortovej forme, ale môžete ho pripraviť aj na plech. Ovocie si zvoľte podľa svojich chutí, najlepšie však chutí s jahodami.

Ingrediencie na cesto

  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 4 žĺtky + bielky na sneh
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 1 lyžica kakaa holandského typu

Ingrediencie na krém

  • 750g plnotučného mäkkého tvarohu
  • 150g práškového cukru
  • 200g zmäknutého masla
  • 400g čerstvých či mrazených jahôd

Ingrediencie na polevu

  • 80g čokolády na varenie
  • 50g masla
  • 1 lyžica mlieka

Postup

  • Najprv v mise vyšľahajte žĺtky s cukrom a olejom do peny. Za stáleho miešania prisypávajte múku, ktorá je zmiešaná s kypriacim práškom a kakaom.
  • Vedľa si vyšľahajte sneh z bielkov a ten postupne aj do cesta zapracujte.
  • Tortovú formu vyložte papierom na pečenie a nalejte cesto.
  • Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 ° C cca 15 minút. Skúste špajľou, či je cesto hotové.
  • Cesto nechajte vychladnúť najlepšie na mriežke.
  • Pripravte si krém tak, že rozpustené maslo vyšľaháte s tvarohmi a cukrom. Krém potom následne nanesiete na korpus rovnomerne po celom povrchu.
  • Následne naskladajte na krém nakrájané jahody a jemne ich do neho vtlačte. Stierkou urovnajte krém tak, aby ste jahody schovali krémom.
  • Nakoniec pripravte polevu tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíte maslo, čokoládu potom vmiešate lyžicu mlieka. (Čokoláda tak nebude tvrdá, ale mäkká na krájanie)
  • Čokoládovú polevu nalejte na tortu a stierkou vyrovnajte.
  • Tortu vložte do chladničky najlepšie cez noc, aspoň na dve hodiny. Hotovú tortu krájajte nahriatym nožom.
Čokoládová torta s tvarohom a čerstvými jahodami.
Zdroj: inkitchenopen.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.