Tento dezert sa najlepšie pripravuje v tortovej forme, ale môžete ho pripraviť aj na plech. Ovocie si zvoľte podľa svojich chutí, najlepšie však chutí s jahodami.
Ingrediencie na cesto
- 4 lyžice polohrubej múky
- 4 lyžice práškového cukru
- 4 žĺtky + bielky na sneh
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 1 lyžica kakaa holandského typu
Ingrediencie na krém
- 750g plnotučného mäkkého tvarohu
- 150g práškového cukru
- 200g zmäknutého masla
- 400g čerstvých či mrazených jahôd
Ingrediencie na polevu
- 80g čokolády na varenie
- 50g masla
- 1 lyžica mlieka
Postup
- Najprv v mise vyšľahajte žĺtky s cukrom a olejom do peny. Za stáleho miešania prisypávajte múku, ktorá je zmiešaná s kypriacim práškom a kakaom.
- Vedľa si vyšľahajte sneh z bielkov a ten postupne aj do cesta zapracujte.
- Tortovú formu vyložte papierom na pečenie a nalejte cesto.
- Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 ° C cca 15 minút. Skúste špajľou, či je cesto hotové.
- Cesto nechajte vychladnúť najlepšie na mriežke.
- Pripravte si krém tak, že rozpustené maslo vyšľaháte s tvarohmi a cukrom. Krém potom následne nanesiete na korpus rovnomerne po celom povrchu.
- Následne naskladajte na krém nakrájané jahody a jemne ich do neho vtlačte. Stierkou urovnajte krém tak, aby ste jahody schovali krémom.
- Nakoniec pripravte polevu tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíte maslo, čokoládu potom vmiešate lyžicu mlieka. (Čokoláda tak nebude tvrdá, ale mäkká na krájanie)
- Čokoládovú polevu nalejte na tortu a stierkou vyrovnajte.
- Tortu vložte do chladničky najlepšie cez noc, aspoň na dve hodiny. Hotovú tortu krájajte nahriatym nožom.