Jednoduché, ale dobré. Poteší vďačného aj náročného stravníka.
INGREDIENCIA:
Na korpus:
- 2 vajcia
- 1 hrnček cukru múčky
- ½ hrnčeka oleja
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 hrnček mlieka
- 1 lyžica kakaa
Na krém:
- 500 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy v prášku
- 2 vanilkové cukry
- 125 g masla
- 500 g tvarohu vo vaničke
Na polevu:
- 100 g tmavej čokolády min. 60%
- 200 ml smotany na šľahanie
POSTUP:
Korpus:
- Vajcia si vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Odoberte polovicu cesta a vylejte na vymastený plech.
- Do druhej polovice pridajte kakao a vylejte na svetlé cesto.
- Dajte piecť na 180 ° C asi na 15 minút.
Krém:
- Pudingy uvarte podľa návodu v polovici litra mlieka.
- Pridajte vanilkové cukry a maslo.
- Do vychladnutej zmesi vmiešajte tvaroh a dôkladne premiešajte.
- Krémom potrite vychladnutý korpus.
Poleva:
- Smotanu priveďte do varu a pridajte k čokoláde rozpustenej v parnom kúpeli.
- Šľahajte do zhustnutia.
- Polejte na vrch rezu a dajte schladiť.