Tvarohové rezy s jahodami a želatínou

Tvarohové rezy s jahodami a želatínou

Tieto vynikajúce jahodové rezy s tvarohom vás chuťovo odrovnajú. Vďaka tvarohu sú sýte, ale napriek tomu božské.

Ingrediencie na cesto

  • 150g polohrubej múky
  • 180g cukor kryštál
  • 6ks vajec
  • 5 lyžíc vlažného mlieka
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva

Ingrediencie na krém

  • 200-250g smotany na šľahanie
  • 400g kyslej smotany
  • 500g mäkkého tvarohu (polotučný)
  • Čerstvé jahody (alebo mrazené)
  • 2 balenia červenej želatíny

Postup

  • V mise ušľahajte vajcia s cukrom a mliekom do peny. Vo vedľajšej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom a opatrne vmiešajte do vaječnej zmesi.
  • Vymažte si plech tukom, vysypte múkou a nalejte rovnomerne cesto. Vložte do vopred vyhriatej rúry a pečte na 180 ° C cca 10-20 minút podľa druhu rúry.
  • Cesto nechajte vychladnúť.
  • V miske našľahajte tvaroh spolu s kyslou smotanou. Ušľahajte šľahačku a primiešajte do tvarohovej zmesi. Potrite krémom vychladnutú piškótu. Naskladajte nakrájané jahody.
  • Želatínu pripravte podľa návodu na balenie a nalejte na rezy.
  • Dajte do chladničky vychladiť aspoň na dve hodiny a podávajte nakrájané a ozdobené lístky mäty či ďalším ovocím.
Kúsok jahodového rezu s jahodami a tvarohovým krémom.
Zdroj: christinascatchycakes.blogspot.de

Pripravte si aj niektorý z týchto úžasných jahodových koláčov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.