Tieto vynikajúce jahodové rezy s tvarohom vás chuťovo odrovnajú. Vďaka tvarohu sú sýte, ale napriek tomu božské.
Ingrediencie na cesto
- 150g polohrubej múky
- 180g cukor kryštál
- 6ks vajec
- 5 lyžíc vlažného mlieka
- 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
Ingrediencie na krém
- 200-250g smotany na šľahanie
- 400g kyslej smotany
- 500g mäkkého tvarohu (polotučný)
- Čerstvé jahody (alebo mrazené)
- 2 balenia červenej želatíny
Postup
- V mise ušľahajte vajcia s cukrom a mliekom do peny. Vo vedľajšej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom a opatrne vmiešajte do vaječnej zmesi.
- Vymažte si plech tukom, vysypte múkou a nalejte rovnomerne cesto. Vložte do vopred vyhriatej rúry a pečte na 180 ° C cca 10-20 minút podľa druhu rúry.
- Cesto nechajte vychladnúť.
- V miske našľahajte tvaroh spolu s kyslou smotanou. Ušľahajte šľahačku a primiešajte do tvarohovej zmesi. Potrite krémom vychladnutú piškótu. Naskladajte nakrájané jahody.
- Želatínu pripravte podľa návodu na balenie a nalejte na rezy.
- Dajte do chladničky vychladiť aspoň na dve hodiny a podávajte nakrájané a ozdobené lístky mäty či ďalším ovocím.
Pripravte si aj niektorý z týchto úžasných jahodových koláčov.