Tvarohové rolky so škoricou a citrónovou polevou

Tvarohové rolky so škoricou a citrónovou polevou

Tento recept na škoricové slimáky s náplňou z tvarohu musíte ochutnať. Nejde totiž o klasický recept, ale o jeho obmenu, kedy tvaroh dodáva cestu oveľa väčšiu vláčnosť a citrón kyslosť, ktorá je ale krásne vyvážená sladkou polevou.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 2 lyžičky aktívneho droždia
  2. 180 ml mlieka (ohriate)
  3. 155 g masla (zmäkčeného)
  4. 2 vajcia
  5. 50 g cukru
  6. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  7. Kôra z citróna
  8. 560 g hladkej múky
  9. Štipka soli
  10. Štipka muškátového orieška

Na citrónovú náplň

  1. 150 g cukru
  2. Citrónová kôra
  3. 4 lyžice masla (veľmi mäkkého)
  4. Štipka mletého muškátového orieška
  5. 60 ml citrónovej šťavy
  6. 115 g tvarohu

Na citrónovú polevu

  1. Citrón (ošúpaný a odšťavený)
  2. 230 g smotanového syra
  3. 240 g práškového cukru
  4. Lyžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Na cesto si do ohriateho mlieka rozdrobíme droždie
  2. Necháme ho päť minút odpočívať, aby vzišiel kvások
  3. Do mlieka pri nízkej rýchlosti mixéra vmiešame zmäknuté maslo, vajcia, cukor, vanilku, citrónovú kôru a 250 g múky
  4. Pridáme soľ a muškátový oriešok
  5. Pridáme aj zvyšnú múku, aby sme vytvorili mäkké, ale lepivé cesto
  6. Pokračujeme v miesení, aby vzniklo hladké, vláčne a pružné cesto
  7. Do ľahko vymastenej misy vložíme cesto
  8. Potrieme ho trochou oleja, misu zakryjeme plastovým obalom a cesto necháme kysnúť.
  9. Na citrónovú náplň si v mise zmiešame cukor a citrón
  10. Miešame 15-20 sekúnd, len aby sa oboje spojilo a citrónová kôra sa viac rozdrvila
  11. Pridáme maslo a muškátový oriešok a šľahajte do hustej a krémovej hmoty
  12. Pomaly pridávame citrónovú šťavu a šľaháme, kým sa ingrediencie úplne nespoja
  13. Zapekaciu misu vymažeme maslom
  14. Na pomúčenom povrchu vyvaľkáme polovicu cesta do tvaru obdĺžnika
  15. Potrieme ho polovicou tvarohu
  16. Potom naň nalejme polovicu citrónovej náplne
  17. Cesto pevne zrolujeme
  18. pomocou nite alebo noža cesto naporciujeme na 12 rovnakých roliek valčekov a každú rolku vložte do pripraveného pekáča
  19. postup opakujeme aj s druhou polovicou cesta
  20. Škoricové slimáky prikryjeme utierkou a necháme ich ešte kysnúť aspoň 30 minút
  21. Medzitým predhrejeme rúru na 180 stupňov
  22. Vykysnuté škoricové slimáky vložíme do rúry a pečieme 30–35 minút, kým ľahko nezhnednú
  23. Zatiaľ čo sa rolky pečú, vyšľaháme spoločne citrónovú šťavu, citrónovú kôru a smotanový syr
  24. Pridáme práškový cukor a miešame, kým nevznikne hladká a krémová poleva
  25. Rolky po vybratí z rúry necháme 10-15 minút odpočinúť, potom ich pokvapkáme polevou
Úžasné rolky plnené škoricou, citrónovým tvarohom a preliate citrónovou polevou.
Zdroj: bakerstable.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.